CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, "PKK mesajını" savundu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun PKK terör örgütünün kurucusu ve Abdullah Öcalan'ın en yakın isimlerinden biri olan Sakine Cansız'ın öldürülmesinden sonra attığı mesajları bugün de savunduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, "PKK mesajını" savundu

İstanbul'da HDP ile yaptığı ittifakı vatandaştan gizlemeye çalıştığı için tepki çeken CHP yönetiminin İstanbul'daki isimlerinden Canan Kaftancıoğlu, terör örgütü PKK üyelerini övücü mesajlarını aleni bir şekilde savunmaya devam ediyor. Canan Kaftancıoğlu'nun PKK üyesini savunduğu mesajına rağmen, "Ülkücü olduğunu ileri süren" İyi Parti'nin hala bu partiyle ittifak halinde olması ise vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

Canan Kaftancıoğlu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu, geçmiş yıllarda attığı tweet'lerle gündeme gelmeye devam ediyor. Kaftancıoğlu, geçmişte PKK'lı terörist Sakine Cansız için attığı tweet'te, "İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder demiş Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti." ifadelerini kullandı.

Habertürk canlı yayına katılan Kaftancıoğlu'na, "Bugün Sakine Cansız kimdir diye sorsak ne der Canan Hanım." sorusu soruldu.

Kaftacıoğlu bu soruya, "Şunu söyleyeyim. Canan Kaftancıoğlu, bir algı oluşturmadı. Hayatın gerçeklerine rağmen algıları oluşturanların bir yüzleşme yapması lazımdır. İnsanlar değişebilir dediniz. Mesele tam da bu. Ne yazık ki siyasi konjonktüre göre değişen insanlardır toplumun bu hale gelmesine sebep olan. Ben Canan Kaftancıoğlu olarak hiç değişmedim." cevabını verdi.

Yorumlar