İki cinayetten hükümlü firari Taksim'de yakalandı

Eşi ve annesini öldürmekten hükümlü olan firari mahkum, Taksim Meydanı'nda dikkatli polislerin sayesinde yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
İki cinayetten hükümlü firari Taksim'de yakalandı

İstanbul'da 1997 yılında nişanlısını, 2008 yılında ise annesini 18 yerinden bıçaklayarak öldüren ve 2018 yılında cezaevinden firar eden Renç Armağan Haktanır, Taksim Meydanı'nda yakalandı. Firari katil, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Beyoğlu'nda görev yapan Turizm Şube Müdürlüğü ekipleri, Taksim Meydanı'nda devriye atarken bir kişinin hareketlerinden şüphelendi. Şüpheli kişinin kimlik bilgilerini kontrol eden ekipler, kimliğin sahte olduğunu belirledi. Bunun üzerine yapılan parmak izi kontrolünde şüphelinin Renç Armağan Haktanır olduğu tespit edildi.

İKİ AYRI CİNAYETTEN SUÇ KAYDI

Yapılan incelemede, Haktanır'ın 1997 yılında uyuşturucu kullandığı nişanlısının ölümünden sorumlu tutulduğu ve 2008 yılında ise uyuyan annesi Figen İskeçe'yi 18 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü ortaya çıktı. Ayrıca 2007 yılında üvey babasını bıçakladığı gerekçesiyle de işlem gördüğü öğrenildi.

O tarihlerde yürütülen soruşturma çerçevesinde her yerde aranan katil, Bursa'da annesine ait evde cinayet polisi tarafından yakalanıp tutuklandı. Haktanır'ın yargılandığı davada iki ayrı cinayet suçundan 25 yıl 17 ay 15 gün ve müebbet hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

2018'DE CEZAEVİNDEN FİRAR ETTİ

Bir süre cezaevinde kalan Haktanır, 2018 yılında izinli olarak dışarı çıktı ve o tarihten itibaren bir daha cezaevine dönmedi. Firari olarak aranan Haktanır, Turizm Şube ekipleri tarafından Taksim Meydanı'nda yakalanarak gözaltına alındı.

Turizm Şube Müdürlüğü ekipleri, Taksim Meydanı'nda devriye görevini sürdürürken, hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi durdurdu. Şüphelinin kimlik bilgilerinin sahte olduğunun belirlenmesi üzerine, parmak izi kontrolü yapıldı. Parmak izi sonucu, şüphelinin Renç Armağan Haktanır olduğu anlaşıldı.

Polis, Haktanır hakkında yaptığı incelemede, şüphelinin iki ayrı cinayet suçundan arandığını ve 2018 yılından beri firari durumda olduğunu tespit etti.

Renç Armağan Haktanır, 1997 yılında nişanlısını ve 2008 yılında annesini öldürmekten suçlu bulundu. Haktanır, bu suçlardan dolayı toplamda 25 yıl 17 ay 15 gün ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 2018 yılında izinli olarak cezaevinden çıkan Haktanır, bir daha geri dönmedi ve firari olarak aranmaya başlandı.

YENİDEN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Taksim Meydanı'nda Turizm Şube ekipleri tarafından yakalanan Renç Armağan Haktanır, gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen Haktanır, tutuklanarak tekrar cezaevine gönderildi.

Yorumlar