Eylem Tok ve oğluna kötü haber

Türkiye'de karıştığı ölümlü kaza nedeniyel oğlunu ABD'ye kaçıran Eylem Tok ve oğlu hakkında Kırmızı Bülten ile yakalama kararı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eylem Tok ve oğluna kötü haber

İstanbul'da meydana gelen kazanın ardından yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten çıkarıldı.

İSTANBUL'DAKİ KAZA VE SONRASI

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen kazada, arızalanan bir ATV aracı yol kenarına çekilmiş ve tamir edilmeye çalışılıyordu. Aynı yönde ilerleyen iki araçtan biri, yol kenarındaki ATV'ye çarpmıştı. Kazada yaralanan beş kişiden biri olan Oğuz Murat Aci, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C.'nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok ile birlikte saat 02.00'de İstanbul Havalimanı'na gittikleri ve saat 04.30'da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mısır'a kaçan T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından kırmızı bülten talebiyle Adalet Bakanlığı'na yazı yazdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini ve şüphelilerin ABD'ye gittiklerinin tespit edilmesi üzerine, iade için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıkladı.

KAZANIN ARDINDAN GELİŞEN OLAYLAR

Olay gecesi kazaya neden olan sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok'un, Mısır'a gittikleri belirlenmişti. Şüphelilerin yurt dışına kaçışının ardından savcılık, kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığı'na başvurmuştu.

AİLE VE YAKINLARININ DURUMU

Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesi büyük bir üzüntü içinde. Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin yakalanması için başlatılan yasal süreç devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ABD makamlarıyla iş birliği yapıldığını ve gerekli evrakların iletildiğini belirtti.

TUTUKLAMALAR VE İFADELER

Kazanın ardından T.C. ve Eylem Tok'un kaçışına yardım ettiği iddia edilen kişiler hakkında da hukuki süreçler başlatıldı. Şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren S. "suçluyu kayırma" ve "delilleri gizleme" suçlarından tutuklandı. Ayrıca, Bülent Cihantimur "suçluyu kayırma" suçundan "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi ve hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.

KIRMIZI BÜLTENİN ANLAMI

Kırmızı bülten, Interpol tarafından çıkarılan ve üye ülkelerin aranan kişileri yakalayıp iadelerini sağlamak amacıyla kullanılan bir araçtır. Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında çıkarılan kırmızı bülten, onların uluslararası düzeyde arandığını ve bulundukları ülkede yakalanıp Türkiye'ye iade edilmelerinin amaçlandığını gösteriyor.

Yorumlar