Cemil Çakır kimdir, nerelidir?

Cemil Çakır kimdir, nerelidir, nerede şu anda, gerçekten de Mariana Çukuru'na mı düştü yoksa başka bir şekilde ortadan kayboldu mu? Cemil Çakır ile ilgili yeni bir gelişme var mı?

Google Haberlere Abone ol
Cemil Çakır kimdir?

Cemil Çakır kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve neden ara ara gündeme geliyor. Cemil Çakır hakkında ne biliyoruz? Cemil Çakır 2013 yılında dünya genelinde şeytan üçgeni olarak bilinen Mariana Çukuru'nun üzerinden geçen gemiden bir anda düşüp kayboldu. 

Cemil Çakır kimdir, nerelidir?
Cemil Çakır kimdir, nerelidir?

 

İstanbul'da oturan ailesi Cemil Çakır'ın öldüğüne inanmıyor. Aile, Çakır'ın ölümüne ilişkin hiçbir somut delil olmadığına ancak yaşadığına dair de hiçbir emare bulunmadığını öylüyor. Aile, oğullarının sağ ya da cenazesiyle teslim edilmesini istiyor; ancak şu ana kadar dünyanın herhangi bir yerinden bir ses gelmiş değil. 

Mariana Çukuru'na düşen Cemil Çakır, gemide bulunan arama kurtarma personeli tarafından 9 saat süren çalışmalardan sonra bulunmayarak kaderine terk edildi. 

Türk şirketine ait Özgür Aksoy Gemisi Tayvan'dan Meksika'ya yük götürmek üzere demir almıştı. Gemi, 21 Ekim günü Japonya açıklarında, Büyük Okyanus'ta ilerlerken, mürettebattan 26 yaşındaki Cemil Çakır 11 bin metre ile dünyanın en derin yeri olan Mariana Çukuru'nun bulunduğu bölgede suya düştü.

Ancak yaklaşık 9 saat süren arama-kurtarma çalışmalarından hiçbir sonuç alınamadı.

Cemil Çakır kimdir, nerelidir?
Cemil Çakır'ın babası Nuri Çakır

 

Baba Nuri Çakır, oğlunun cenazesini istediklerini belirterek, “Haberi nereden verdiler, bilmiyorum. Bir telefon geldi ‘başınız sağ olsun’ dedi. İntihar etmiş süsü veriyorlar. İntiharla bir ilişkisi yok bunun. Kaybolduğuna dair bir delil yok, öldüğüne dair de bir delil yok. Öldüyse cenazesini istiyoruz, ölmediyse de canlısını istiyoruz. Biz kimseden başka bir şey istemiyoruz. İntihar etmiş olması mümkün değil. Bir insan sevinçle gittiği bir işte intihar eder mi? İntihar edecek adam bu olaydan 15 gün önce ağabeyinden para ister mi?” dedi.

Mariana Çukuru'na düşenin kurtulma imkanının bulunmadığını herkes bilir; bu nedenle genel olarak Cemil Çakır'ın öldüğü kabul edilse de ailesi hala çocuklarının bulunması için beklenti içerisindedir. 

Dünya üzerinde en derin yer olarak bilinen Mariana Çukuru, Pasifik Okyanusunun batısındadır.

Japonya ile Endonezya’nın arasında ve iki ülkeye eşit mesafede olan ve Mariana takımadalarının en büyüğü olan Guam adasının güney batısında bulunana çukur, 11° Kuzey Paraleli ile 142° Batı Meridyeninde bulunmaktadır.

Mariana Çukuru’nun genişliği 69 km ve uzunluğu 2 bin 542 kilometredir.

Mariana Çukuru'nun oluşum şekli

Yerküreyi oluşturan plakalar bazen birbirine yaklaşır ve çarpışırlar.

Bu çarpma olayında “dalma” adı verilen yoğun olan plakanın, yoğunluğu az olan plakanın altına kayması durumunu gerçekleştirir ve buda şiddetli deprem oluşması anlamına gelmektedir.

Depremlerin oluşturduğu derinlik ise plakanın büyüklüğüne bağlı olup 700 kilometreye kadar ulaşmaktadır. Mariana Çukuru, Pasifik plakası ile Mariana plakasının birbirine çarpması sonucunda oluşan bir çukurdur.

1951 yılında, Büyük Okyanusta Challenger II” isimli gemiyle araştırma yapan bilim insanları, Mariana veya Larron takımadalarının doğrultusunda denize saldıkları sondanın 10.863 metreye kadar indiğini gördüklerinde, bilinen tüm çukurların en derinini keşfettiklerini anladılar.


 

Yorumlar