Çeçen lider Kadirov’un oğlu 6 yaşında hafız oldu, rekor kırdı

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov’un oğlu Adam 6 yaşında hafızlığını tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Çeçen lider Kadirov’un oğlu 6 yaşında hafız oldu, rekor kırdı

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov’un oğlu Adam 6 yaşında hafızlığını tamamladı. Adam Kadirov, Rusya’da en genç yaşta Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen çocuk unvanını kazandı. Çeçen lider oğlunun hafızlık sevincini Instagram hesabından paylaştı.

Büyük çoğunluğu Müslüman olan Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti’nde 6 yıldan bu yana yönetimde bulunan Kadirov paylaştığı mesajında, “Bu kendisi için çok kolay olmadı. Henüz Adam, Rusça okuma ya da yazma bilmiyor…” ifadelerini kullandı.

Kadirov, oğlunun geçen yıl Hac’ca gittiği ve orada Kabe’de hafız olmak için dua ettiğini söyledi. Kadirov, oğlunun yetişmesinde katkı sağlayan hocalarına da teşekkür etti.

Oğlunun her gün Kuran’dan ezberler yaparak çalıştığını hatırlatan Kadirov, dün yapılan sınavı geçerek Rusya’nın en genç hafızı unvanını kazandığını belirtti.

Kadirov’un ailesinde hafızlık geleneksel hale geldi. Kadirov’un geçen yıl da kızı Ayşat 13 yaşında Kur’an-ı Kerim’i ezberlerken, yeğeni Hamzat da 14 yaşında hafızlığını tamamladı.

Kadirov’un 3 oğlu ve 5 kızı bulunuyor. Çeçen lider yetimhaneden de iki erkek çocuk evlatlık edindi.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1990’lar ve 2000’lerde iki kez savaş yaşanan ülkede Kadirov yönetiminde geleneksel İslami anlayış yeniden canlanıyor. CİHAN

Yorumlar