Camiş Ambalaj'ın oluklu mukavva iş kolu Dunapack'e satıldı

-Şişecam Topluluğu'nun bünyesinde yer alan Camiş Ambalaj Sanayi AŞ'nin oluklu mukavva iş kolunun satışında Dunapack ile anlaşmaya varıldı

Google Haberlere Abone ol
Camiş Ambalaj'ın oluklu mukavva iş kolu Dunapack'e satıldı

İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu bünyesindeki Camiş Ambalaj Sanayi AŞ'nin oluklu mukavva iş kolunun satışı için Avusturyalı Dunapack ile anlaşma imzalandı.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, topluluk bünyesinde faaliyet gösteren kağıt ve karton ambalaj üreticisi Camiş Ambalaj Sanayi AŞ'nin oluklu mukavva iş kolunun Avusturya merkezli Dunapack Packaging firmasına satışına ilişkin anlaşma taraflar arasında imzalandı.

Gıda, içecek, cam ev eşyası, yaş meyve ve sebze gibi birçok sektörün kaliteli ambalaj ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Camiş Ambalaj Sanayi'nin oluklu mukavva iş kolu, Eskişehir'deki fabrikasında yaptığı ileri teknoloji üretimle yılda 160 milyon metrekare karton ambalaj satışı gerçekleştiriyor. Camiş Ambalaj Sanayi, oluklu iş kolunun satışı sonrasında ofset ambalaj alanındaki faaliyetlerini sürdürecek.

Dunapack Packaging, atık kağıt geri dönüşümü, kağıt ve karton ambalaj üretiminde Avrupa'nın önde gelen kuruluşları arasında yer alan Avusturya merkezli Prinzhorn Group bünyesinde faaliyet gösteriyor. İmzalanan satış anlaşmasının hayata geçmesiyle birlikte Türkiye dahil 10 ülkede faaliyet gösteren Dunapack Packaging'in dünyadaki üretim tesisi sayısı 18'e, yıllık oluklu ambalaj satış hacmi ise 1,8 milyar metrekareye ulaşacak. Söz konusu anlaşmaya göre, Camiş Ambalaj Sanayi'nin oluklu ambalaj iş kolu "Dunapack Packaging" ismi altında faaliyet gösteren Prinzhorn Holding'e bağlı Mosburger GmbH tarafından satın alınacak.


- "Şişecam Topluluğu ana faaliyet alanlarına odaklanmayı sürdürüyor"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, ofset ve oluklu ambalaj üreticisi Camiş Ambalaj'ın oluklu mukavva iş kolunun satışına ilişkin kararın, topluluğun ana faaliyet alanlarına odaklanma stratejisinin bir sonucu olduğunu bildirdi.

Kırman, şunları kaydetti:

"Şişecam, bugün 21 binden fazla çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeye ulaşan satışlarıyla uluslararası bir oyuncudur. Düzcam, cam ambalaj, cam ev eşyası ve kimyasallar olmak üzere dört ana alanda faaliyet gösteren topluluğumuz, dünyanın cam ev eşyasında 3'üncü büyük, cam ambalajda 4'üncü büyük, düz camda ise 5'inci büyük üreticisidir. Ayrıca, dünyanın en büyük 10 soda üreticisinden biri olmamızın yanı sıra krom kimyasallarında ise dünya lideriyiz. Ana faaliyet alanlarımızda dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olma hedefimiz doğrultusunda, bu alanlara odaklanmayı sürdürüyor, gerekli adımları atıyoruz. Bu satış anlaşması da bu yöndeki stratejimizin sonucunda hayata geçmiştir."

Satış anlaşmasının Türkiye'de doğrudan yabancı yatırımların duraksamadan devam ettiğini gösteren bir örnek olduğunu vurgulayan Kırman, "Bu anlaşma yabancı yatırımcıların ülkemize olan inanç ve güveninin kesin bir göstergesidir. Aynı zamanda, Şişecam Topluluğu bünyesindeki şirketlerin güçlü yapıları ve başarılı performanslarına yabancı yatırımcıların gösterdiği ilgiyi de ortaya koyması açısından ayrıca önem taşımaktadır. Karton ambalaj sektörünün lider firmalarından Dunapack Packaging, Camiş Ambalaj'ın oluklu mukavva iş kolunu daha da geliştirip ileriye taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar