Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa şampiyonluğuna inanıyor

- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası'nda finale yükselen ve Yunanistan'ın Olympiakos takımı ile eşleşen Bursa Büyükşehir Belediyespor, kupayı ikinci kez kazanmanın hesaplarını yapıyor - Antrenör Brandt: - "Finalin ikinci maçını evimizde oynamamamız kesinlikle bizim açımızdan avantaj. Orada kaybetsek bile burada kazanabiliriz" - Takım kaptanı İpek Soroğlu: - "Kupa tabii ki buraya gelecek. Söylerken bile tüylerim diken diken oluyor çünkü o atmosferi bir kere yaşadığımız için onun nasıl bir heyecan, nasıl bir duygu olduğunu biliyorum" - Tecrübeli oyuncu Prokopic: - "O kupa Bursa'ya gelecek"

Google Haberlere Abone ol
Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa şampiyonluğuna inanıyor

BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - Voleybol Kadınlar Challenge Kupası yarı final rövanş maçında sahasında Almanya'nın Palmberg takımına 3-2 yenilmesine rağmen deplasmandaki ilk karşılaşmayı 3-1 kazandığı için finale yükselen Bursa Büyükşehir Belediyespor, kupaya ikinci kez ulaşmayı hedefliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Jan De Brandt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın genelinde her etapta daha güçlü takımlarla karşılaştıklarını, gerçek performanslarını yakaladıkça zor maçların kendilerine kolay gelmeye başladığını söyledi.

Yarı finalde Almanya'nın Palmberg takımını elediklerini ve finalde Yunanistan'ın Olympiakos takımı ile karşılaşacaklarını dile getiren Brandt, yerli ve yabancı oyuncuları kaliteli olan rakibi çok iyi tanıdıklarını aktardı.

Brandt, şu anda Olympiakos ile oynayacakları ilk maça odaklandıklarını belirterek, "Orada alacağımız önemli bir sonuç bizim Bursa'da daha rahat oynamamızı sağlayacak. Finalin ikinci maçını evimizde oynamamamız kesinlikle bizim açımızdan avantaj. Orada kaybetsek bile burada kazanabiliriz." dedi.

Kupayı kazanma şanslarıyla ilgili bir oran veremeyeceğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, "Eğer güçlüysek biz kupaya daha yakınız demektir." ifadesini kullandı.


- İpek Soroğlu: "Söylerken bile tüylerim diken diken oluyor"


Takım kaptanı İpek Soroğlu da finale kaldıkları için çok mutlu olduklarını vurguladı.

"İnşallah bu sene de kupanın yolu açık gibi gözüküyor" diyen İpek, şunları kaydetti:

"Çünkü biz artık kendimize çok güveniyor, çok inanıyoruz. Bu kupada daha önce şampiyonluğumuz var. Biz Olympiakos takımından daha tecrübeliyiz. Oraya da kazanmak için gideceğiz. Bizi oranın atmosferi, salonu veya şartları hiç ilgilendirmemeli. Biz sadece sahaya çıkıp kendi oyunumuza konsantre olup, oradan güzel bir galibiyetle gelirsek burada işimiz çok kolay. Orada bir yenilgi alsak bile burada Bursa seyircisiyle biz yine başarırız. Kupa tabii ki buraya gelecek. Ben çok inanıyor, çok istiyorum. Söylerken bile tüylerim diken diken oluyor çünkü o atmosferi bir kere yaşadığımız için onun nasıl bir heyecan nasıl bir duygu olduğunu biliyorum."


- Prokopic: "Zor bir final bizi bekliyor"


Tecrübeli oyuncu Ivana Prokopic ise finale gelene kadar çok iyi bir karakter gösterdiklerini anlattı.

Finalde karşılaşacakları Olympiakos'u Bursa'da düzenlenen turnuvadan tanıdıklarını aktaran Prokopic, "Zor final maç bizi bekliyor. İlk maçın deplasmanda ikinci maçın Bursa'da oynanacak olması bizim açımızdan önemli bir avantaj. İki sene önce kupayı kazandığımızda da ilk maçı deplasmanda ikincisini burada oynamıştık ve çok iyi bir atmosfer vardı. Bu atmosfer sayesinde de yeniden kazanmıştık." diye konuştu.

Prokopic, sözlerini Türkçe olarak, "O kupa Bursa'ya gelecek" diyerek tamamladı.

Takımın en genç oyuncusu Yaren Hatipoğlu da sezon başında belirledikleri Avrupa'da final oynama hedefine ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. Olympiakos ile zorlu iki maç oynayacaklarını dile getiren Yaren, "Hedefimiz tabii ki en başından beri olduğu gibi kupa. Kupayı tekrar Allah'ın izniyle Bursa'ya getireceğiz." diye konuştu.


Yorumlar