Bungalov dolandırıcılığı çetesine ağır darbe

Bungalov dolandırıcılığı çetesine yönelik operasyonda gözaltına alanın şüphelilerden 13'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Bungalov dolandırıcılığı çetesine ağır darbe

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 8 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, internet sitesi ve sosyal medya üzerinden sahte "kiralık bungalov" ilanları vererek vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen şüpheliler gözaltına alındı. İddialara göre, şüpheliler kapora ve kiralama bedeli adı altında ve oltalama yöntemiyle şantaj yoluyla para toplamışlar.

ŞÜPHELİLERİN DURUMU

Operasyon sonucunda gözaltına alınan 25 şüpheliden 6'sı emniyet müdürlüğünde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Kalan 19 şüpheli sağlık kontrolünden sonra Nevşehir Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamalar sonrasında 13 şüpheli tutuklanırken, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

OLAYIN BAŞLANGICI

Dolandırıcılık olayı, Ürgüp ilçesinde yaşayan Mustafa A'nın bungalov ev kiralamak isterken dolandırıldığını belirterek polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık üç ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, 9 Ocak'ta 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

YAKALANAN MALZEMELER VE ŞÜPHELİLERİN KONUMLARI

Operasyonda, Isparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman'daki adreslerde toplam 25 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, toplam 500 bin lira değerinde Türk lirası ve döviz, 102 gram altın ziynet eşyası, 2 ruhsatsız tabanca, 50 tabanca fişeği, banka ve kredi kartları ile suçta kullanıldığı değerlendirilen cep telefonları ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Yorumlar