Brezilya'da "kurşun geçirmez okul" planı yeniden gündemde

- Rio de Janeiro'da bir öğrencinin okuldayken çevrede çıkan çatışmadan ölmesi nedeniyle kurşun geçirmez okullar yapılması konusu bir kez daha gündeme geldi

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'da "kurşun geçirmez okul" planı yeniden gündemde

ANKARA (AA) - Brezilya'nın en büyük şehirlerinden Rio de Janeiro'da, yılın büyük kısmında yaşanan çeşitli silahlı çatışmalar nedeniyle okullara kurşun geçirmez pencere ve duvar yapılacağı duyuruldu.

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Marcelo Crivella, şehirde meydana gelen silahlı çatışmalardan öğrencileri korumak amacıyla okullara kurşun geçirmez pencere ve duvar yapılmasının planlandığını söyledi.

Crivella, ayrıca güvenlik görevlilerinin de okulları koruyacağını açıkladı.

Rio de Janeiro'da yaşayan 13 yaşındaki öğrenci Maria Eduarda Alves da Conceicao, 4 gün önce, okuldayken polisle çeteler arasında çıkan silahlı çatışmadan seken kurşunla ölmüştü. Polisin okul duvarı önündeki çete üyelerine ateş açtığının bildirildiği olayda, Eğitim Bakanlığından yetkililer de öğrencinin ölümünden polisi sorumlu tutmuştu.

Çevre sakinleri de 2 polisin okul duvarının önünde yatan 2 gence ateş açtığı ve ölümüne neden olduğu şeklinde görüntü kaydetmişti. Polisler ise kendilerini savunmak amacıyla çete üyelerine ateş ettiklerini iddia ettmişti. Söz konusu polisler görevden alınmıştı.

Çevresinde hemen her gün silahlı çatışmaların yaşandığı şehirdeki eğitim kurumlarında geçen sene, 200 eğitim gününün sadece 46'sında ders verilebilmişti. Kalan 154 günde ise silahlı çatışmalar nedeniyle okullar kapatılmıştı. Ülkede okullara ne kadar kurşun isabet ettiğine dair istatistik tutulmuyor.

Yorumlar