Brezilya'da gösteriler yeniden tırmanıyor

Rio de Janeiro'da geçtiğimiz günlerde toplu taşıma ücretlerine yapılan zam üzerine sokaklar yeniden hareketlenmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'da gösteriler yeniden tırmanıyor

Rio de Janeiro'da geçtiğimiz günlerde toplu taşıma ücretlerine yapılan zam üzerine sokaklar yeniden hareketlenmeye başladı. Ücret artışını protesto eden bir grup, dün gece şehir merkezinde bir araya gelerek eylem yaptı.

Belediye binası önünde toplanan göstericiler, ellerindeki pankartlarla ücret artışını protesto etti. Sokak ortasında otobüs turnikelerini yakan gruplar, tarifelerin düşürülmesi için slogan attı.

Ana caddelerde toplu yürüyüş yapan göstericiler, uzun süre şehir trafiğinin tıkanmasına sebep oldu. Gösterilerde maske kullanımı yasak olmasına rağmen yüzlerini gizlemekte ısrar eden göstericiler, polis tarafından göz altına alındı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemde, süpheli göstericilerin çantaları bir bir arandı. Polis müdahalesi gerçekleşene kadar bir süre daha eyleme devam eden göstericiler, sokak aralarına kaçarak dağıldı.

Ülkede düzenlenecek 2014 Dünya Kupası öncesi şiddetin yeniden tırmanmasından endişe duyan hükümet, gösterilere yönelik çözüm arayışını sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar