"Blockchain önemle üzerinde durduğumuz bir konu"

- Takasbank Genel Müdürü Kayacık: - "Tüm dünyada yeni bir konu olan Blockchain (Kayıt Zinciri) bizim de önemle üzerinde durduğumuz bir konu" - "Amacımız Kayıt Zinciri trenine binmek değil gideceği yönü tayin edenler arasında olmaktır"

Google Haberlere Abone ol
"Blockchain önemle üzerinde durduğumuz bir konu"

İSTANBUL (AA) - Takasbank Genel Müdürü Mahmut Kayacık, tüm dünyada yeni bir konu olan Blockchain'in (Kayıt Zinciri) üzerinde önemle durduklarını belirterek, "Amacımız Kayıt Zinciri trenine binmek değil gideceği yönü tayin edenler arasında olmaktır." ifadelerini kullandı.

Takasbank'tan yapılan açıklamaya göre, Takas İstanbul Fintech Konferansları kapsamında "Finansal Piyasalarda Dijital Dönüşüm ve Blockchain" adlı toplantı Borsa İstanbul'da gerçekleştirildi.

Mahmut Kayacık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, tüm dünyada yeni bir konu olan Blockchain (Kayıt Zinciri) üzerinde kendilerinin de önemle durduğunu ifade etti.

Bugüne kadar ticari ilişkilerde güven ve otorite müessesi olarak konumlanan merkezi kurumları yakından ilgilendiren ve adeta güven müessesesi için ikame vasfı taşıyan bu yeni nesil yaklaşımı ve olası etkilerini yakından takip ettiklerini aktaran Kayacık, şunları kaydetti:

"İşte bugün Kayıt Zinciri olarak adlandırdığımız yapının altında yatan teknoloji felsefesi de bunu içermektedir. Bu gelişme mevcut sistemde aracıların, işlem maliyetlerinin, aynı zamanda güvenden yana oluşan kayıpların işlem sahiplerince başka bir yöne kayması çabalarının teknolojinin imkanları ile yeniden ele alınması şeklinde yorumlanmalıdır."

Kayacık, bugün ilk etapta bir trend olarak görülen ve finansal aracı kurumlar için birtakım risk unsurları içerdiği öngörülen Kayıt Zinciri teknolojisi yada felsefesinin fırsatları da beraberinde getirdiğini belirterek, "Bizlerin sermaye piyasaları başta olmak üzere tüm finansal piyasalar için bu tehditlerden ziyade gelecek fırsatları konuşmamız, hatta bu konuda daha proaktif olmamız gerekmektedir. Amacımız Kayıt Zinciri trenine binmek değil, gideceği yönü tayin edenler arasında olmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Moderatörlüğünü Takasbank Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Arıkan'ın yaptığı toplantıya, Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Bora Oruç, IDC Baş Analisti Eren Eser, TÜBİTAK BİLGEM'den Doç. Dr. Mehmet Sabır Kiraz, Marmara Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Cem Çağrı Dönmez, TCCoin Yöneticisi Cemil Şinasi Türün ve T2 Yazılım Teknik Müdürü Mustafa Sakalsız konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının ardından Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Takasbank Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetinkaya ile Takasbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mahmut Kayacık konuşmacılara plaket verdi.

Yorumlar