Cesur Çelik

Cesur Çelik

Bitcoin daha ne kadar düşecek, düşer mi yükselir mi?

Kripto para piyasalarında son günlerde yaşanan aşırı değer kaybı durmadan devam ederken, bütün gözler kaptan köşkündeki Bitcoin'e çevrilmiş durumda. Yatırımcılar, Bitcoin'in yükselmesi halinde diğer para birimlerinin de yükseleceğini biliyor. Ancak Bitcoin düşüyor. Peki, daha ne kadar düşecek?

Bitcoin daha ne kadar düşecek, düşer mi yükselir mi? Kripto para dünyasında son günlerde yaşanan aşırı değer kaybı durmadan devam ederken, bütün gözler kaptan köşkündeki Bitcoin'e çevrilmiş durumda. Yatırımcılar, Bitcoin'in yükselmesi halinde diğer para birimlerinin de yükseleceğini biliyor. Ancak Bitcoin düşüyor. Peki, Bitcoin daha ne kadar düşecek, düşer mi yükselir mi?

Bitcoin daha ne kadar düşecek, düşer mi yükselir mi?
Grafik kanağı: TradingView

 

İyi haber:

Ekstra iyi bir haber gelmeyecekse konsolidasyon bu şekilde devam edecek gibi görünüyor:

2 - 10 - 20 - 24 - 25 Haziran tarihlerinde yukarı ataklar gelebilir.

Ancak Grafikteki kırmızı kalın çizgiyi geçmedikçe gerçek bir yükseliş bekleyemeyiz. Ve hala düşüş trendinin içinde hareket ederiz.

Grafikteki yeşil kalın çizgiler ise hem BTC'nin hem altcoin'lerin yükseliş trend çizgileri. Yani boğa koşusunun her an yahut aylar içinde bir veya daha çok kez başlayabileceği alan.

Kötü haber:

Grafikteki mavi çizgi 2020 yılı 3.8K USD dibinden yükselerek gelen dib desteği. Mavi çizgiye yaklaşmak tehlikeli. Mavi çizginin altına düşmekten bahseden analistler de var.

Mavinin altı okyanus derinliği gibi ve dibi 23K - 21K - 18K - 14K - 12K - 10K - 8K - 3K şeklinde.

İlginç nokta:

Aralık 2020'den bu yana hiç Matrix'teki "mavi hap mı kırmızı hap mı?" olayı Kripto piyasasında bu kadar yakın olmamıştı. Bu kadar yaklaşmasının sebebi ciddi enflasyon rakamaları ve kripto piyasasındaki bazı güvensiz durumlar.

Bitcoin daha ne kadar düşecek?
Mavi çizginin altına düşmesi aynı zamanda ters çanak formasyonunun da başlangıcı gibi duruyor. Yani bu hacime bakacak olursak altı ay - bir yıl kadar uzun bir sürelik çöküş - BTC'nin 3K fiyatına kadar iner. Durum sahiden kritik.

 

Tabiki bunun olma olasılığıı düşük. Ama imkansız da değil.

(Yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para piyasalarındaki aşırı oynaklık ve barındırdığı riskler nedeniyle dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Büyük oranda para kayıpları yaşayabileceğinizi unutmayınız. Bu kayıplarınızdan hiçkimse sorumlu tutulamaz.)

Diğer Yazıları

Yorumlar