Luna neden LUNC oldu neden yok listede son durum nedir Luna Coin geleceği ne olacak Binance açıklama var mı?

Luna neden LUNC oldu son durum nedir Luna Coin geleceği ne olacak Binance açıklama var mı?? Binance işlemleri askıya aldı LUNA olarak şu ana kadar listelerde yer alan Terra Luna Coin bundan sonra farklı bir şekilde listelenecek. Konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklama aşağıda:

Google Haberlere Abone ol
Luna neden LUNC oldu son durum nedir Luna Coin gel

Luna neden LUNC oldu son durum nedir Luna Coin geleceği ne olacak Binance açıklama var mı? Son dakika: Binance işlemleri askıya aldı Luna düşecek mi çıkacak mı, Luna coin nedeniyle kripto dünyası şokta bir hafta içinde 42 milyar dolar havaya uçtu gitti. Peki, neler oluyor? Luna neden bu şekilde düşüyor, tamamen iflas mı edecek yoksa tekrar çıkar mı?

Kripto para piyasasında son günlerde büyük bir TerraUSD (UST) ve LUNA kargaşası yaşanıyor. Değeri 1 dolarda sabit durması gereken sabit coin UST ilk olarak önceki gün 0.70 doların altına geriledi. Dün ise 0.36 doları gördü. UST geliştiricilerinin yoğun çabalarına rağmen bu akşam itibarıyla 0,0007 dolardan işlem görüyor. Luna neden yok neden LUNC oldu son durum nedir Luna Coin geleceği ne olacak Binance açıklama var mı?

Algoritmik bir sabit coin olan UST'yi mint etmek için Terra ağında 1 dolarlık LUNA yakılması gerekiyor. Oluşan UST bir likidite havuzuna alınıyor ve algoritma talebe göre piyasaya UST sürüp paranın 1 dolarlık değerde seyretmesini sağlıyordu. UST'nin dolar olarak rezerv karşılığı bulunmuyor. UST'nin bir anlamda merkez bankası denebilecek Luna Foundation Guard veya Türkiye'de daha tanınan ismiyle Luna Vakfı'nda rezerv olarak AVAX ve Bitcoin bulunuyor.

GİRİŞİMLER BAŞARISIZ OLDU

Sabit bir coinin rezerv olarak oynaklığıyla bilinen başka kripto paralara dayanması bir süredir eleştirilen bir konuydu. Bitcoin 30.000 doların altına gerilerken UST ile ilgili korkulan oldu ve talebe yetişilemedi. Arz açığı paniğe yol açtı ve yatırımcılar ellerindeki UST'leri boşaltmaya başladı. UST Luna Vakfı'nın 1 milyar doları aşkın kripto para değişimine rağmen 1 dolara ulaşamadı.

ABD basını Terra geliştiricilerinin ek likidite sağlayabilmek için yatırımcılarla görüştüğünü ancak şu ana kadar olumsuz cevaplar aldıklarını belirtti. Bu arada UST'ye talepteki olağanüstü artışın bir saldırı olduğu görüşü piyasaya hakim oldu. Ancak bunu yüzde 100 kanıtlayacak bir veri henüz ortaya konmadı.

42 MİLYARDAN 114 MİLYON DOLARA

Bu yaşananlar geçen hafta piyasa değeri bakımından ilk 5'te yer alan LUNA'da büyük kayba yol açtı. LUNA dünkü yüzde 97'lik kaybının ardından bugün de yüzde 99 düştü ve 0.0007 dolara kadar geriledi.

Böylece 5 Nisan'da 119 doları gören LUNA zirveden yüzde 99.98 düşüş yaşamış oldu. LUNA'nın piyasa değeri zirvesinde 42 milyar doları görmüştü. bugün ise 114 milyon dolara kadar geriledi.

BINANCE ASKIYA ALDI

Binance 13 Mayıs 2022 Cuma akşamı saat 03.20 itibariyle Luna Coin işlemlerini askıya aldığını duyurdu.

Askıya alma işlemi esnasında Luna Coin 0,00001 dolara kadar gerilemişti. 

Binance'den askıya alma açıklaması: 

Terra (LUNA) ağı 7,607,789 blok yüksekliğinde durdu. 

Terra (LUNA) ağı için para yatırma ve çekme işlemleri 2022-05-13 tarihinde 02:25'te (UTC) geçici olarak askıya alındı.

Ağ stabil hale geldiğinde Binance, Terra (LUNA) ağı için para yatırma ve çekme işlemlerini yeniden başlatacak. 

Kullanıcıları başka bir duyuruda bilgilendirmeyeceğiz.

Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

SWAP işlemleri durdu

Binance ikinci bir açıklamasında: 

Binance Liquid Swap, LUNA için tüm likidite havuzlarını kapattı. LUNA ticaret çiftleri için takas işlevi de devre dışı bırakıldı.

Etkilenen Likidite Havuzları :

LUNA/BUSD

LUNA/BNB

LUNA/USDT

Kullanıcılar, pozisyonları varsa, varlıklarını yukarıdaki likidite havuzlarından kullanabilirler. 

Lütfen yukarıdaki likidite havuzlarına fon eklemeye DEVAM ETMEYİN .

Lütfen varlıklarınızın güvende olduğundan emin olun. 

Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

BİNANCE'DEN SON DAKİKA LUNA AÇIKLAMASI

Binance TR Terra Ağı Airdrop'unu Destekleyecek

Değerli Binance TR kullanıcıları,

Binance TR, mevcut Terra ağını Terra Classic ağı olarak yeniden adlandıracak ve Terra ağır airdrop’unu destekleyecektir. Terra Classic ağındaki LUNA tokenleri bundan böyle bu duyuruda LUNA (eski) olarak anılacaktır.

-LUNA/BUSD işlem çifti için alım-satım işlemleri 26/05/2022 günü Türkiye saatiyle 18.00’da (TSİ) askıya alınacaktır ve bekleyen tüm emirler iptal edilecektir.

-LUNA (eski) token’inin ismi LUNC olarak değiştirilecektir.

-LUNC alım-satım işlemleri tekrar başlayacaktır. İşlem başlangıç tarihi bir başka duyuru ile paylaşılacaktır.

-Binance TR Yeni LUNA Airdrop’unu destekleyecek olup, detayları bir başka duyuru ile paylaşılacaktır.

Anlayışınız için teşekkürler.

Risk uyarısı: Binance TR, sizler için projeleri özveri ile seçerek listeleyecektir ancak kripto para piyasasının yüksek risk içerdiğini unutmayın. Alım-satım işlemlerinizi gerçekleştirirken sadece kaybetmeyi göze alacağınız sermayeyi riske atın.

Luna Coin LUNC olarak Binance listelerinde yerini aldı.

Luna Coin geleceği ne olacak sorusuna güzel bir cevap: 


 

 

Yorumlar