Luna Airdrop nasıl işleyecek, Luna dağıtımı nasıl olacak, eski Lunalar ne olacak?

Luna Airdrop nasıl işleyecek, Luna dağıtımı nasıl olacak, eski Lunalar ne olacak, kim ne kadar alacak? Luna sahibi olanlar yarın hesaplarında 2 çeşit Luna görecekler. Eskisi ve Yenisi. Soruların birçoğu cevabını bugün itibariyle son dakika gelişmesiyle buldu. Yeni LUNA listeye 8 dolardan dönüş yaptı

Google Haberlere Abone ol
Luna Airdrop nasıl işler, dağıtımı nasıl olacak?

Luna Airdrop nasıl işleyecek, Luna Airdrop nasıl dağıtılacak, kim ne kadar alacak? Luna dağıtımı yapıldı. Eski Lunalar ile yenileri arasında pay yapıldı. İşte Luna Airdrop hakkında son dakika gelişmeleri: 

Eski Luna'nın ismi "Terra Classic Luna" olacak. Sembolü ise LUNC.

Yenisi ise sadece "Terra Luna" sembolü ise LUNA.

Krizden önce LUNA alanlar

Luna 12 Mayıs tarihinde dibe vurdu ancak Terra Luna Vakfı algoritmanın suistimal edilmesi / bozulması tarihi olan 7 Mayıs'ı mihenk alıyor.

Krizin ilk gününden önce (7 Mayıs) LUNA sagibi olanlara 1:1 oranında yeni Luna'nın %30'u peşin verilecek.

Yani 7 Mayıs'tan önce 100 Luna'nız varsa yeni Luna'dan da 100 adet alma hakkınız olacak. (Yeni Luna'nın adet değerinin 4 USD olacağı tahmin ediliyor.)

Ama sadece %30'unu size otomatik peşin verecekler. Geri kalan %70'i 6 ayda bir olmak üzere 2 yılda tamamlanacak.

Krizden sonra ve kriz esnasında LUNA alanlar ?

7 Mayıs'tan sonra LUNA alanlar için ise oran 1:0,0000015 şeklinde. Yani 10 bin LUNA sahibi iseniz 0,15 yeni LUNA hesabınıza geçecek. Bunun da %10'u peşin gelecek. Geri kalan %90'ı 6 ay sonra ve 2 yılda tamamlanacak.

LUNA Değeri ne olacak ?

Yeni LUNA'dan 1 Milyar adet olacak ve değeri tahminen 4 USD ile başlayacak.

Yatırımcılar elde ettikleri yeni LUNA'larını değerlensin diye sakladıklarında yahut stake ettiklerinde değeri artmaya başlayacaktır.

Ancak 'Vere vere bu kadarcık mı verdiler? Lanet olsun Terra'ya deyip eldekini satarlarsa muhtemelen yeni LUNA ve eski LUNC. yarın bir kaç saat içinde yahut bir kaç gün içinde gerçekten sıfır değere düşer.

Not : Bazı kaynaklara göre krizden sonra LUNA alanlar %15 bazılarına göre ise %30 peşin alacaklar.

BEKLENEN PAYLAŞIM YAPILDI

Luna Airdrop yani Luna paylaşımı yapıldı. 31 Mayıs 2022 Salı günü itibariyle Luna iki farklı isimle Binance'de listelenmeye başladı.

Listeye giren yeni Luna'nın adı farklı oldu. LUNC olarak başlayan yeni Luna 0,00011 dolardan işlem görürken; Luna olarak yoluna devam eden ve logosu değişen gerçek Luna ise 8.00 dolardan işlem görmeye başladı. 

Yapılan yorumlara göre Luna sahiplerinin elindeki Luna, parasal olarak yüzde 75 ve 25 oranında pay edilmiş görünüyor. 

Yeni Luna işleme başladığı ilk saatlerde bazı borsalarda 19 dolar civarında listelendi. Ancak ilerleyen dakikalarda, eski yatırımcıların zararlarını telafi etme refklesiyle hareket etmesi ve "Ne kurtarırsam kardır" hesabıyla hareket etmesiyle bir anda 8 dolara kadar gerileme yaşandı.

Yatırımcıların kafasını en çok kurcalayan ve tepki çeken ise eski Luna yani LUNC neden 0,00015 ve yenisi neden 19 dolar?

(Yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para piyasalarındaki aşırı oynaklık ve barındırdığı riskler nedeniyle dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Büyük oranda para kayıpları yaşayabileceğinizi unutmayınız. Bu kayıplarınızdan hiçkimse sorumlu tutulamaz.)


 

Yorumlar

Seref Çağan Ben 30 bin TL yatırdım 50 TL vermiş adalet mi bu
Salih Elbette herkes kendi rızası ile girdi ama bu kadar büyük bi çaplı dolandırıcılık gerçekten yazık günah millet bi ümitle para yatırdı rabbim bu millete yaşattıklarının bin katını yaşatsın
İbrahim 5300tl yatırdım 70tl yatmış ibretlik bı durum yendiler paralari
İbrahim dts Allah belasını versin 100 bin lunadan 1 luna bile etmeyecek pay vermiş 0.052 oran vermiş yarım luna bile değil dolandırıcılığın yasallaşmış hali
Aras 1000 adet luna var 🥶