Biota Laboratuvarları, inovasyon yatırımları ile büyüyor

İSTANBUL (AA) - 10 markası ve 400’ü aşan inovatif ürünü ile dermokozmetik pazarında faaliyet gösteren Biota Laboratuvarları, sadece Türkiye’de değil...

Google Haberlere Abone ol
Biota Laboratuvarları, inovasyon yatırımları ile büyüyor

İSTANBUL (AA) - 10 markası ve 400’ü aşan inovatif ürünü ile dermokozmetik pazarında faaliyet gösteren Biota Laboratuvarları, sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da pazar lideri konumunu güçlendiriyor.

Şirket açıklamasına göre, 2017 yılı hedeflerini büyüten Biota Laboratuvarları, bitkisel içerikli ürünleriyle, Amerika'dan Avrupa'ya, Orta Doğu'dan Uzak Doğu'ya kadar birçok ülkede güzellik ve sağlık sorunlarına etkin çözümler üretiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Biota Laboratuvarları Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, Biota Laboratuvarları’nın ardındaki en büyük gücün inovasyon ve Ar-Ge yatırımları ile yüzde 100 bitkisel üretimin olduğunu belirterek, "Biota, inovasyonu geleceğinin ve gelişiminin kaynağı olarak görmektedir. Tüketici ihtiyaçlarının değerlendirilmesi sonucunda geliştirdiğimiz inovasyonlar dışında, mevcut ürünlerin yenilenmesinin yanı sıra Ar-Ge merkezimiz devrim niteliğinde ürünler geliştirmektedir. Bundan 10 yıl önce Türkiye sınırlarını aştık ve markalaşma sürecine girdik. Bugün dünya markası olma yönünde hızla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dündar, yüzde 100 Türk şirketi olarak, 50 milyon dolar yatırımla kurdukları Biota fabrikasının bugün Türkiye'nin ilk, Avrupa’nın üçüncü büyük dermokozmetik tesisi olduğunu ifade etti.

2013 yılından itibaren global operasyonlarını hızlandırdıklarını vurgulayan Dündar, şunları kaydetti:

"ABD, Almanya, Polonya pazarlarında büyümeyi öngörüyoruz. Hedefimiz, 5 yıl sonra en az 4 markamızın, 10 yıl sonra ise tüm markalarımızın global olmasıdır” diye konuştu. Önümüzdeki 5 yılda, her yıl yüzde 25 büyümeyi öngördüklerini ifade eden Dündar, yüzde 100 bitkisel çözümler sunan yeni ürünler ile saç, cilt, çocuk-bebek, gıda takviyesi alanlarında uzmanlıklarını sürdüreceklerini, perakende markası Biota 59 Elements ile de Turquality üyesi bir şirket olarak, yurt içinde ve yurt dışında mağaza zincirlerini büyüteceklerini söyledi. Dündar, "Eczane pazarındaki liderliğimizi sürdürmeyi, pazarın üstünde büyümeyi planlıyoruz. Anne-bebek ürünlerini gelecek vadeden kategori olarak değerlendiriyoruz. Bu kategoride ürün sayımızı artıracağız. Gıda takviyeleri alanı ise bitki uzmanlığımızı kullandığımız önemli bir kategori olarak devam edecek. Uzun vadede, sağlıklı yaşamla ilgili bazı projelerimizi hayata geçirmeyi istiyoruz ve bu stratejimiz bizi farklı kategorilere götürecek. Kısa vadede ise eczane-bebek markamız olan Biobaby ile temizlik kategorisinde bebeklere özel çamaşır suyu ürünümüz eczane raflarında olacak." ifadelerini kullandı.

-Wal-Mart ile işbirliği

ABD’nin ünlü perakende zinciri Wal-Mart’ın 4 bin mağazasında Biota ürünlerinin satılmasını kapsayan iş birliğine gittiklerine işaret eden Cihat Dündar, "Ürünlerimizi beğendiler. İlk aşamada bin Wal-Mart mağazasında ürünlerimiz satışa sunulacak. Görüşmelerimizi tamamladık, şimdi ilgili komisyonların kararını bekliyoruz. İnanıyorum ki bu iş birliğimiz, Biota ürünleri satış hacminde önemli sıçrama sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Güney Amerika’dan Rusya’ya, Suudi Arabistan’dan Avustralya’ya kadar dünyada 40'ın üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Dündar, ABD’de 30 bin noktada olduklarını aktardı. Dündar, bu ülkede CVS eczane zincirine giren ilk Türk markası olduklarını dile getirdi.

2014 yılından bu yana ürünlerinin yine ABD’de Wallgreens eczane zincirlerinde tüketicilerle buluştuğunun altını çizen Dündar, dermokozmetik ürünü Bioxcinin yüzde 11 payı ile ABD zincir pazarında lider bir ürün olduğunu söyledi.

Dündar, yıllık kişisel bakım harcamalarının Türkiye'de AB ülkelerinin yaklaşık 1/4‘ü kadar olduğunu ve önümüzdeki 10 yılda bu alanda birçok yatırım, birleşme ile birlikte sektörde hızlı büyümenin devam edeceğine işaret etti.

Sektörde çok uluslu yabancı firmaların pazarda büyük bir hakimiyeti olduğunu vurgulayan Dündar, bu yüksek rekabet ortamında, farklılaşarak büyüme stratejisinin Biota’yı ayrıştırdığını ve güçlendirdiğini vurguladı. Dündar, Türkiye'de saç bakım kategorisinin yüzde 12, cilt bakım kategorisinin ise yüzde 15 büyüdüğünü kaydetti.




Yorumlar