Binali Yıldırım öldü mü haberleri nereden çıktı?

Binali Yıldırım ile ilgili başta Facebook olmak üzere bazı sosyal medya platformlarında yanıltıcı bilgiler dolaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım öldü mü haberleri nereden çıktı?

Eski TBMM Başkanı ve eski başbakanlardan Binali Yıldırım ile ilgili sosyal medyada yanlış ve yanıltıcı bilgiler dolaşıyor. Peki, Binali Yıldırım öldü mü?

Binali Yıldırım'ın öldüğüne yönelik "tık tuzağı" bazı kartlar başta Facebook ve Instagram olmak üzere birçok sosyal medya platformunda dolaştırılıyor.

Konuyu bilmeyen, gündemden haberi olmayan bazı vatandaşlar da bu kartları doğru zannederek aramalar yapıyor.

Binali Yıldırım ölmedi, yaşıyor. 

Son olarak AK Parti Kongresinde ekranlara gelmişti. Ancak kongrede MKYK'ye alınmaması biraz üzücü bir durum olarak kendilerine yansımış olabilir. 

Yıldırım önceki MKYK listesinde yer alıyordu; ancak yenilenen listede yer almadı.

Öte yandan Yıldırım'ın listeye alınmaması birçok muhalif haber sitesinde farklı yorumlara neden oldu.

Bazıları, Erdoğan'ın sağ kolu olarak kabul edilen Yıldırım'ın üzerini çizdiği yorumunda bulunurken, bazıları da Yıldırım'ın artık emekliye ayrılacağı yorumunda bulundu. 

Muhalif isimlerden İsmail Saymaz, "Tayyar’ın seçimde aday gösterilmemesi ve MKYK’dan tasfiye edilmesi, bu suçlamaların nedeni olabilir. Tayyar, AK Parti’yi ele geçiren bir hizbin varlığından söz edip ‘bu yoz aklın’ Erdoğan sonrasına dair hesapları olduğunu savunuyor. Acaba Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop’u tasfiye eden hizip kimlerden oluşuyor? Duyduğum o ki… Tayyar, şu üç kişiyi kastediyor: Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin. Bu üçlü AK Parti Gençlik Kolların’dan geliyor." yorumunda bulunmuştu. 

Binali Yıldırım öldü mü
Binali Yıldırım

 

Murat Yetkin ise, artık AK Parti yönetim kademesinde yer almayan Binali Yıldırım’ın AK Parti kongresinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a baktığı bir fotoğrafı paylaştığı bugünkü yazısında, “AK Parti ve CHP kongreleri değişim tartışmaları atmosferinde yapılsa da 2024 yerel seçimi yolunda yalnızca bazı isimler değişiyor. 7 Ekim Kongresiyle yönetim dışı kalan Yıldırım’ın Erdoğan’a bakışı çok şey anlatıyor” diye yazdı.

Yorumlar