Bihter Dinçel kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Bihter Dinçel, Yürek Çıkmazı dizisiyle yeniden ekranlara döndü. Dizide sorunlu bir babanın büyük kızı rolünde oynayan Dinçel, profesyonel oyunculuğuyla dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Bihter Dinçel kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde

Bihter Dinçel, Yürek Çıkmazı dizisiyle yeniden ekranlara dönüş yaptı. "Avrupa Yakası" ve "Geniş Aile" dizileriyle ünlenen oyuncu şimdilerde yine bir ailenin bireyi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Bihter Dinçel kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

BİHTER DİNÇEL KİMDİR?

Bihter Özdemir Dinçel 3 Mart 1982 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi.

Bihter Dinçel, Ege Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu.

Asıl işi tiyatroculuk olan Bihter Özdemir Dinçel, Avrupa Yakası adlı dizideki "Zeynep Hacer Aksoy" karakteri ile ünlenmişti.

Sonrasında ise "Geniş Aile" dizisinde karşımıza çıkmıştı.

Bihter Dinçel kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı
Bihter Dinçel

 

BKM Mutfak'ta yetişmiştir. Ülkü Erakalın'ın yazıp yönettiği Dudaktan Kalbe isimli dizide oynamıştır.

İzmir Devlet Tiyatrosunda 5 yıl boyunca görev yapmıştır. Kendi yazdığı "Hiç", "Bak bir bulut ağlıyor" ve tek kişilik "Ayna Ayna" oyunları ile "Evcilik" oyununda rol almıştır. "Ayna Ayna" İzmir ve İstanbul'da çok kez sahnelenmiştir.

2007 yılında Avrupa Yakası'nda Zeynep rolünü oynayan Bihter Özdemir, 2008 yılının Haziran ayında oyuncu Savaş Dinçel'in sahne tasarımcısı olan oğlu Barış Dinçel ile evlenmiştir. Çeşitli dergilerde deneme ve makaleleri yayımlanan Özdemir'in iki de reklam filmi çalışması bulunmaktadır (İstikbal Mobilya ve Fortis Bank).

2009-2011 yılları arasında Kanal D ve Star TV'de yayımlanan Geniş Aile adlı dizide Nazan karakterini canlandırmıştır. 2011 yılında Yağmur Ali adında bir oğulları dünyaya gelmiştir. Televizyon ekranlarında ve tiyatro perdesi önünde izleyici ile buluşmaya devam etmektedir.


 

Yorumlar