Berlin şampiyonları kucakladı

Brezilya'da gerçekleştirilen Dünya Futbol Şampiyonası'ndan kupayla dönen Alman Milli Takımı Berlin'de sevgi seliyle karşılandı. Taraftarlar şampiyonluğu kutlamak için sabahın erken saatlerinden itibaren tarihi Brandenburg Kapısı'nda toplanmaya...

Google Haberlere Abone ol
Berlin şampiyonları kucakladı

Brezilya'da gerçekleştirilen Dünya Futbol Şampiyonası'ndan kupayla dönen Alman Milli Takımı Berlin'de sevgi seliyle karşılandı. Taraftarlar şampiyonluğu kutlamak için sabahın erken saatlerinden itibaren tarihi Brandenburg Kapısı'nda toplanmaya başladı. Bazı futbolseverler futbolcuların halkı selamlayacağı sahnenin önünde birinci sırada yer tutabilmek için sabah dörtten itibaren beklemeye başladı.

Şampiyonları taşıyan Lufthansa uçağı, Tegel Havaalanı'na indi. Havaalanından Brandenburg Kapısı'na kadar şampiyonların geçtiği tüm sokaklarda binlerce insan yollara dizilerek, pencerelerden seslenerek, alkış tutarak eşine az rastlanır bir coşkuyla şampiyonları selamladı.

Alman Milli Takımı üstü açık otobüsle geçtiği tüm cadde ve sokaklarda futbolda dünyada bir numaraya yükselmenin mutluluğunu taraftarlarla paylaştı. Brandenburg Kapısı'nda yarım milyon taraftarın karşısına çıkan milliler, şampiyonluğu hak ettiklerini büyük bir heyecanla dile getirdi.

LÖW: SİZ OLMASAYDINIZ BAŞARAMAZDIK

Teknik Direktör Joachim Löw, Berlinlerin yanı sıra aralarında çok sayıda turist ile diğer eyaletlerden gelen taraftarların da bulunduğu yüz binlere seslenirken "Yolumuz uzundu ama başardık." diyerek taraftarlara teşekkür etti. "Sizler olmasaydınız biz burada olmazdık. Bizlerle birlikte sevindiniz, bizlerle birlikte üzüldünüz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz hepimiz şampiyonuz." diyen Löw başarının ortak olduğunu söyledi.

Final maçında sergilediği performans ile büyük takdir toplayan Bastian Schweinsteiger başta olmak üzere tüm futbolcular taraftarlara hitaben kısa konuşmalar yaparak hissetikleri mutlululuğu paylaştı ve taraftarlara yönelik sevgilerini dile getirdiler. Schweinsteiger, “Berlin bize muhteşem bir karşılama hazırlamış. Çok mutluyuz. Mutluluğumuzu kelimelere dökmek kolay değil. İnanılır gibi değil. Duygu seli içindeyiz. Aslında ne yaşadığımızın da pek farkına değiliz. Herhalde olan biteni sindirmek için biraz zamana ihtiyacımız olacak. Berlin'e çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Dünya Futbol Şampiyonası'nda kupayı ilk kez 1954 yılında evine taşıyan Almanya, bu başarısını 1974 ile 1990 yıllarında tekrarladı. Yeni şampiyonluk ile futbolda dünya birinciliğine dördüncü kez yükselen Alman Milli Futbolcular Berlin Eyaleti'nin Altın Defteri'ni de imzaladılar.

Uçağın Tegel Havaalanı'na inmesiyle birlikte start alan şampiyonluk kutlaması Brandenburg Kapısı'nda akşama kadar sürdü ancak Alman Milliler öğleden sonra saat üç civarı taraftarlarla vedalaşarak Brandenburg Kapısı'ndan ayrıldı ve tatile çıktı. CİHAN

Yorumlar