Bekçilik yazılı sınavı ne zaman yapılacak? Tarihler açıklandı mı?

Bekçilik sınavına girmek için ön başvuru ve sağlık aşamalarını tamamlayan adaylar sınavın ne zaman yapılacağına dair araştırmalarına devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bekçilik yazılı sınavı ne zaman yapılacak? Tarihler açıklandı mı?

Bekçilik yazılı sınavı ne zaman yapılacak, ön mülakatların tamamlanmasıyla birlikte birçok aday bu sorunun yanıtını araştırmaya başladı. Bekçilik yazılı sınavının yapılacağı tarihi merak eden ve araştıran bekçi adayları internet üzerinden detayları sorguluyor. Peki, bekçilik yazılı sınavı ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Binlerce bekçi adayı güvenlik kuvvetlerine destek olmak ve vatandaşın huzurunu korumak için İçişleri Bakanlığı tarafından alınacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kadrolarında istihdam edilecek olan adaylar bunun için önce sınava girmesi gerekiyor. Bekçi alımı için mülakata giren adaylar sınav tarihini merak ediyor. Geçtiğimiz dönem alınan bekçi alımı başvurularında sınav müracaatların son gününden yaklaşık üç ay sonra gerçekleştirilmişti. Bu verilere göz önüne alındığı zaman, bu dönem gerçekleştirilecek olan bekçi alımı sınavının haziran ayının son günleri ya da temmuz ayının ilk günlerinde yapılması öngörülebilir.

Konuyla ilgili Polis Akademisi Başkanlığı ve diğer ilgili kurumlardan kişilerden herhangi bir açıklaman yapılmazken, herhangi bir bilgi gelmesi halinde detaylar habere eklenecektir. 

SINAVDA HANGİ KONULARDAN SORULAR YÖNELTİLECEK?

Sınavda 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olan bekçi adaylarının sınavda toplamda 100 soruya cevap vermesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın İlköğretim ve Ortaöğretim düzeyindeki müfredatından sorulacak olan sorular, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür gibi alanlardan sorulacak.

Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Her soru katsayı olmadan eşit puana sahip olacak. Sınav toplam 120 dakika sürecek.

Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

BEKÇİ ALIMI İÇİN PARKUR NASIL OLACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı parkuruna dair henüz bir bilgi yayımlamazken, geçtiğimiz sınav dönemine ait parkur bilgileri şu şekildeydi:

Toplam 72 metre uzunluğundaki parkurda;

1-)Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla 5 kez sıçrayış,

2-)Lastik içerisinden geçme,

3-)15'er kilogramlık ağırlıklarını iki hedef arasında bir tur taşıma,

4-)İki sağlık topu arasında bir tur (ilk topa bir, ikinci topa iki kez dokunulması gerekiyor),

5-)2 metrelik zeminde bir kez takla,

6-)Arası 2 buçuk metre olan 6 duba arasından slalom koşu, 

7-)Engel altından geçiş ve üstünden atlayış aşamaları tamamlanacak.

Bu aşamaları;

40 saniyede tamamlayanlar 100 puan,

41 saniyede tamamlayanlar 95,

42 saniyede tamamlayanlar 90,

43 saniyede tamamlayanlar 85,

44 saniyede tamamlayanlar 80,

45 saniyede tamamlayanlar 75,

46 saniyede tamamlayanlar 70,

47-48 saniyede tamamlayanlar 65,

49-50 saniyede tamamlayanlar 60 puan aldı.

Yorumlar