Başbakan Yıldırım'dan HDP'ye çağrı

Başbakan Yıldırım, "HDP'ye önerimiz; artık safınızı net olarak ortaya koyun, terörün mü milletin mi yanındasınız?" dedi

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'dan HDP'ye çağrı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "HDP'ye önerimiz; artık safınızı net olarak ortaya koyun, terörün mü milletin mi yanındasınız? Size oy veren 5 milyona yakın vatandaşımız büyük bir hayalkırıklığı yaşıyor. Vatandaşlarımız hiç tereddüt etmesin, onlar artık kredilerini tükettiler." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu haftanın, zorlu bir yasama haftası olduğunu belirtti.

Gerek komisyonlarda gerek TBMM Genel Kurulunda, birbirinden önemli, reform niteliğinde düzenlemelerin önlerine geleceğini vurgulayan Yıldırım, "Bu kanunların çıkmasıyla birlikte esas itibariyle birçok alanda çok ciddi reform niteliğinde düzenlemelere hep birlike imza atmış olacağız." diye konuştu.

Gündemlerinde, güvenlikle ilgili TSK'nın, polis teşkilatının, korucuların, jandarmanın, terörle mücadele ve operasyonlardaki kararlılığını artırmaya, koordinasyonu en iyi şekilde sağlamaya yönelik bir düzenleme bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, İl İdaresi Kanunu'nda ve bazı kanunlarda değişiklik yapan bu düzenlemeyle yeni bir şey getirilmediğini söyledi.

Neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Yıldırım, mülki idare amirlerinin ihtiyaç duyduğunda, diğer unsurlardan, Silahlı Kuvvetlerden destek almasının mevcut kanunlarda bulunduğunu anımsattı. Başbakan Yıldırım, değişik kanunlarda, mevzuatlarda olan düzenlemelerin daha derli toplu bir araya getirildiğine işaret ederek, mülki amirler, silahlı kuvvetler ve diğer güvenlik unsurlarının en iyi şekilde koordinasyon kurmasını sağlayacak, operasyonlarda, yapılan faaliyetlerde uyum içinde çalışmasını temin edecek bir düzenleme olduğunun altını çizdi.
Yıldırım, bir başka boyutun daha bulunduğunu dile getirerek, yapılan faaliyetlerin görev kapsamında sayılması ve buna göre hukuki süreçlerin dikkate alınması olduğunu belirtti. Yıldırım, tasarının terörle mücadelede veya başka güvenliği tehdit edecek mücadelelerde, güvenlik unsurlarının moral değerlerini yüksek tutmak, karşılaşabileceği hukuki sorunları ortadan kaldırmak için yapılan bir düzenleme olduğunu bildirdi.

"İNSAN İÇİNE ÇIKAMIYORLAR"

CHP ve MHP'nin, bu tasarıya karşı olumlu tutum içinde olduğuna dikkati çeken Yıldırım, çünkü bunun milli bir mesele olduğunu, bundan dolayı iki partiye teşekkür ettiğini kaydetti. HDP'nin zaten buna destek vermesini beklemediklerini dile getiren Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Olabildiğince köstek olmaya çalışacak. Ama onlara önerimiz; artık safınızı net olarak ortaya koyun, terörün mü milletin mi yanındasınız? Size oy veren 5 milyona yakın vatandaşımız büyük bir hayalkırıklığı yaşıyor. Biz bunu bölgeye gidince gördük. Van'a, Diyarbakır'a gittik, gördük. Onlara şunu söyledim: Siz kendinizi asla ve asla sorumlu, suçlu hissetmeyin değerli vatandaşlarım. Asıl sizin yüzünüze bakamayacak olan, sizi aldatarak milletin partisi, milletin vekili olacağız diyen, sizden oy alıp, dağa lojistik destek yapanlardır. Asla ve asla kendinizi sorumlu tutmayın.
Artık bölgede, Sur, Silopi, Şırnak, Nusaybin, Cizre, Yüksekova, İdil'de operasyonlarımız bitti ama işimiz bitmedi. İşimiz yeni başlıyor. Nedir işimiz, oraları eskisinden daha güzel, parmakla gösterilecek şekilde imar edeceğiz, mamur edeceğiz. Burada da yine bakıyoruz, sahada vatandaşlarımızın aklını çelmeye çalışan HDP ve onların taraftarlarını görüyoruz. 'Aman hiçbir kağıt imzalamayın, yerinizi yeniden yapacaklarmış, rıza göstermeyin, biz sizin hakkınızı uluslararası mahkemelerde arayacağız'... Sen uluslararası mahkemelerde hak arayacağına, bugün bu hale gelmenin asıl sorumlususun, önce bunun hesabını vereceksiniz. Millete, vatandaşa yaptığınız yetmiyor gibi şimdi artık bu sıkıntıdan sonra bir nefes alması, sıcak yuvasına kavuşması, çoluğu çocuğuyla buluşmasına bile engel olmaya çalışıyorsunuz. Bütün bunlar milletimizin gözü önünde oluyor. Ama vatandaşlarımız hiç tereddüt etmesin, onlar artık kredilerini tükettiler. Herşey ortaya ayan beyan çıktı. Şimdi artık vatandaş devleti, milletiyle beraber. İnsanların içine çıkamıyorlar. Bundan sonra işleri daha da zor olacak."
 

Yorumlar