Başbakan Yıldırım: Harp Okulları kapatılmıyor

Başbakan Binali Yıldırım, harp okullarının kapatılacağı yönündeki iddialarını yalanladı

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım: Harp Okulları kapatılmıyor
AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, TSK'yı yeniden yapılandırma süreciyle ilgili bilgi verdi. Yapılan düzenlemeleri aktaran Başbakan Yıldırım, harp okullarının kapatıldığı ifadelerinin yanlış olduğunu söyledi:

"Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecektir. Yaptığımız şudur: Askeri liseleri kapattık, artık harp okullarına nasıl üniversiteden herkes girebiliyorsa, o şekilde bütün liselerden; meslek liselerinden, imam hatip liselerinden, düz liselerden herkes harp okuluna girecek. Sınavı kazanan, şartları yerine getiren her vatan evladı bu kurumdaki şerefli görevini alacak. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık."

Yıldırım, Meclis'in darbeciler tarafından bombalandığını da hatırlatarak, "Hiçbir darbeci Kemalist de değildir, bu ülkeye âit de değildir" ifadelerini kullandı.

"Gâzi Mustafa Kemal ordunun siyasete karışmasının ne kadar yanlış olduğunu görmüş ve daha en baştan bu ilişkiyi sağlam bir temele oturtmuştur. Askeri ve sivil hepsinin üzerinde bu çatı var, bu gâzi Meclis var. Bu hâinler bu gâzi Meclis'i bombalarla yok etmeye çalıştılar. 

Bu Meclis'i bombalayan hiç kimse bu ordunun askeri değildir, bu vatan toprağının evladı da değildir. Her darbe teşebbüsü en başta Mustafa Kemal’in hatırasını ve onun açtığı TBMM’yi yaralamıştır. Hiçbir darbeci Kemalist de değildir, bu ülkeye âit de değildir. Asker elbisesi içindeki o teröristleri tek tek temizliyoruz. Bu temizliği ordumuz ile birlikte yapıyoruz."

Başbakan konuşmasında ayrıca, "Tankların çıktığı kışlaları şehir dışına taşıyoruz. İstanbul’da Maltepe ve Hasdal kışlaları Çorlu ve Trakya’ya gidecek. Böylece şehir merkezinde tankın işi olmayacak. Ne işi var tankın şehir içinde? Tehdit şehir içinde değil sınırlardadır. Bütün birikimimizi sınır bölgelerine taşıyacağız. Ülkemizin dış tehditlere karşı güvenliğini sağlayacağız. Kimin ne dediği umurumuzda değil. Önemli olan Türk milletinin ne dediği" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana devam eden demokrasi nöbetlerinin Pazar günü Yenikapı’da taçlandırılması çağrısı yapmıştı. Başbakan Yıldırım, Yenikapı’daki mitinge AK Parti’nin bütün teşkilâtlarıyla katılacağını söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını yaptığı Yenikapı mitingine AK Parti olarak bütün teşkilâtlarımızla katılacağız. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı tekrarlamak istiyorum. Gün birlik, beraber olma, birlikte Türkiye olma günüdür. Dolayısıyla CHP, MHP liderini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum. Demokrasi tarihimizin en büyük mitingini Pazar günü Yenikapı’da gerçekleştireceğiz. Dünyaya muhteşem bir görüntü vereceğiz."

Pazartesi günü Bingöl'deki bombalı saldırıda 7 polis şehit olmuştu. Yıldırım bununla ilgili, "FETÖ başarılı olamadı ama kardeş örgütü PKK alçakça saldırıyor. Boşluğu doldurmayı ihmâl etmiyor. Ama yapsınlar, başaramayacaklar. FETÖ’ye nasıl milletle birlikte gereğini yaptıysak, PKK terör örgütünün de bu ülkenin sorunu olmaktan çıkaracağız. Kararlıyız. Kırsalda daha fazla operasyonlara ağırlık vereceğiz. İçindeki FETÖ hâinlerini temizlemiş TSK ve Emniyet terörle mücadelede çok daha etkin sonuç alacaktır, buna inanıyoruz" dedi.

Başbakan ayrıca, "Doğu ve Güneydoğu  illerinde de demokrasi nöbetleri sürüyor. Türk-Kürt, Alevi-Sünni kardeşliğinde yeni bir dönem başlamıştır, köklü kardeşliğimiz inşallah bundan sonra daha da gelişecektir" ifdelerini kullandı.

Yorumlar