Başbakan Yıldırım ASKON iftarında konuştu

Başbakan Yıldırım, "Ülkemizde bugünlerde amansız şekilde teröre karşı bir mücadelemiz var, operasyonlarımız var. Bunların amacı belli." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım ASKON iftarında konuştu
Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemizde bugünlerde amansız şekilde teröre karşı bir mücadelemiz var, operasyonlarımız var. Bunların amacı belli. Bunların amacı, birliğimizi, beraberliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya çalışan iç ve dış destekli terör örgütünü Türkiye'nin gündeminden çıkarmaktır." dedi.

Başbakan Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ASKON'un geleneksel iftar programında yaptığı konuşmada, üreterek, terleyerek zenginlik vurgusu yaptı.
Yıldırım, "Haklı zenginlik diyorsunuz, işte bizim de dediğimiz ASKON'un dediğidir. Üreterek, terleyerek zenginlik... Zenginlik tabii ki üretim yapan, iş sahiplerimizin olacak ama sizin zenginliğiniz bir araya gelince ülkenin zenginliği demektir. Ülkenin zenginliği demek ülkemizin, milletimizin arzu ettiği muasır medeniyetler seviyesindeki hedeflerimiz demektir. 2023 hedefleri demektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2023 hedefleri için istikrarın çok önemli olduğunu aktaran Yıldırım, "Güçlü siyasi irade ve istikrarlı bir yönetimle Türkiye bu hedefleri inşallah iş alemiyle dayanışma halinde başaracaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Bu yetmez, ayrıca kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi milletin huzurunu sağlamak iş ortamını iyileştirilmesini başarmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.
Konuşmasında terörle mücadeleye değinen Yıldırım, "Ülkemizde bugünlerde amansız şekilde teröre karşı bir mücadelemiz var, operasyonlarımız var. Bunların amacı belli. Bunların amacı, birliğimizi, beraberliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya çalışan iç ve dış destekli terör örgütünü Türkiye'nin gündeminden çıkarmaktır. İş alanında da uzun vadeli yatırımlar yapmanın, planlar kurmanın olmazsa olmaz şartı da budur." dedi.
Dünyada 2008 yılında başlayıp devam eden küresel krizin hala bitmiş olmadığını aktaran Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
"Bazı gelişmiş ülkelerde hala ciddi anlamda ekonomilerde daralma var. Küresel büyüme hedefleri gittikçe revize ediliyor, aşağı doğru revize ediliyor. Allah'a şükür Türkiye, üst üstüne yaklaşık 4,6 büyüme gerçekleştiren son 14 yılda bu büyümeyi kesintisiz gerçekleştiren nadir ülkelerden biri. Kriz teğet geçecek denildiğinde, Sayın Cumhurbaşkanımız böyle tarif ettiğinde çok bilmiş ekonomistler istihza etmeye çalıştılar ama gün geldi tarih Cumhurbaşkanımızın bu öngörüsünü doğruladı. Dünyadaki küresel krizler, piyasalar, ticaret yerle bir olduğu halde Türkiye küresel krizden en az şekilde etkilenen ülkeler arasında yerini aldı. Bugün de hala gelişmekte olan ülkeler arasında büyümesini kararlılıkla sürdüren ülkelerden biri de Türkiye'dir. Son ekonomik göstergeler geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon oranı Türkiye'nin son 3 yılda en düşük enflasyon seviyesi. Onun için değerli dostlar, değerli iş adamları, sizlere önerim şudur: Tam yol yatırım, tam yol üretim, daha fazla zenginlik, daha fazla haklı zenginlik. Üreterek, ter dökerek kazanmak."
Başbakan Binali Yıldırım, birinci önceliklerinin her zaman reel ekonomi olduğunu aktararak, şunları kaydetti:
"Tabii ki mali disiplini ihmal etmeyeceğiz. Tasarrufu ihmal etmeyeceğiz. Türkiye tasarruf anlamında maalesef son yıllarda tasarruf oranı azalan bir ülke. Dış kaynak Türkiye'ye hala gelmeye devam ediyor ama gelen dış kaynağın daha uzun vadeli kalıcı doğrudan yatırımlara yönlendirilmesi bizim en öncelikli hedefimiz olacak. Kısa vadeli sıcak para portföy yatırımları, bizim üretim için kalkınma için istihdam için öncelikli olarak ele aldığımız bir konu değildir. Bunlar ekonominin doğal şartları içinde olmaya devam edecek ancak Hükümet Programı'nın Meclis'te sunarken de söylediğim bir laf var; 'Yatırımcının önüne turkuvaz halı sereceğiz.' Türkiye'nin geleceği budur, kalkınmanın refahın da başka bir sihirli formülü de yoktur. Üretim, üretim, üretim, daha fazla üretim. Ölçek ekonomisine uygun üretim... Küresel rekabete erişecek her türlü desteği vermenin gayreti içinde olacağız."
İş adamlarına önemli görevler düştüğünü dile getiren Yıldırım, "Sizler, Türkiye'nin lokomotifisiniz. Sizler, Türkiye'nin kalkınması ve istihdamı sağlayan gizli kahramanlarısınız. Onun için sizlere ne kadar destek olsak, ne kadar teşvik etsek o kadar yeridir." ifadelerini kullandı.
- Notlar
Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca tarafından hediye takdimi yapıldı.
Programa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin yanı sıra çok sayıda iş adamı katıldı.

Yorumlar