Bakanlar Elvan ve Avcı, Mersin'de

- Kalkınma Bakanı Elvan: - "Yaptığımız iş basit, cumhurbaşkanlığı makamıyla, başbakanlık makamını birleştiriyoruz, tek bir yürütmeyi devreye sokuyoruz. O 'tek adam' diyenlere sesleniyorum. Gerçek demokrasi, güçlü yasama, yürütme ve icraat bu düzenlemeyle gelecek" - "Artık milletin vesayeti dışında, Türkiye'de hiçbir vesayetin hakim olamayacağı, başını dahi kaldıramayacağı bir yapıyı ortaya koymayı arzu ediyoruz. Bunu da inşallah 16 Nisan günü 'evet' diyerek gerçekleştireceğiz" - Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - " 15 Temmuz sadece hain kalkışma değildi aynı zamanda bir işgal hareketinin ilk adımıydı. Allah muhafaza eğer millet o gece bu hainlere dur demeseydi, o gece millet Cumhurbaşkanının bir işaretiyle sokağa çıkmasaydı, biz bugün belki bir Türkiye'den bahsedemiyor, olacaktık. 16 Nisan işte bu tür hain girişimlere son darbeyi vuracağımız tarihtir"

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Elvan ve Avcı, Mersin'de

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, anayasa değişikliğine ilişkin, "Yaptığımız iş basit, cumhurbaşkanlığı makamıyla, başbakanlık makamını birleştiriyoruz, tek bir yürütmeyi devreye sokuyoruz. O 'tek adam' diyenlere sesleniyorum. Gerçek demokrasi, güçlü yasama, yürütme ve icraat bu düzenlemeyle gelecek." dedi.

Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile AK Parti Mersin İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette, başta Çukurova Bölgesel Havalimanı olmak üzere, kentte turizm sektöründe önemli yatırımlar yapıldığını belirtti.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dün yaşanan terör saldırısına değinen Elvan, "Hain, bölücü terör örgütü tarafından bir saldırı gerçekleşti. 11 yaşındaki bir evladımız şehit düştü, yaralı kardeşlerimiz var. Allah'ın izniyle, sizin bu desteğiniz sürdüğü müddetçe inşallah bu teröristleri ülkemizde barındırmayacağız, köklerini kurutacağız, hep birlikte kazıyacağız." diye konuştu.

- "Tek bir yürütmeyi devreye sokuyoruz"

Bakan Elvan, anayasa değişikliğinin karmaşık olmadığını vurgulayarak, milli iradeyi ve milleti merkeze alan bir düzenlemeyi içerdiğini ifade etti.

Sözün millette olacağına işaret eden Elvan, şöyle konuştu:

"Yaptığımız iş basit, cumhurbaşkanlığı makamıyla, başbakanlık makamını birleştiriyoruz, tek bir yürütmeyi devreye sokuyoruz. O 'tek adam' diyenlere sesleniyorum. Gerçek demokrasi, güçlü yasama, yürütme ve icraat bu düzenlemeyle gelecek. Şu an Cumhurbaşkanının, yapmış olduğu iş ve eylemler nedeniyle, atmış olduğu imzalar nedeniyle herhangi bir sorumluluğu yok. Tek bir durumda, eğer vatana ihanet söz konusuysa yüce divana gönderilmesi söz konusu. Bunun dışında hiçbir sorumluluğu yok. Ama biz cumhurbaşkanlığı makamının hem yargıya, hem de Meclise hesap verebilir bir yapıya dönüştürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı yaptığı her iş, icraat için Mecliste hesap verebilecek."

Bakan Elvan, düzenlemenin yasamayı daha da güçlendireceğini, yargının daha adil, bağımsız ve tarafsız karar almasının sağlanacağını belirterek, "Vay efendim tek adam, yargıdaki tüm atamaları yapacakmış. Kuyruklu yalan. Yargıçlar, hakimler kimin adına karar veriyor? O imzayı atarken 'Türk milleti adına karar verilmiştir' diyor, millet adına karar veriyor. Millet adına karar veren bir yargıda atamayı kim yapmalı? Millet yapmalı. Milletin temsilcisi yapmalı. Bürokrat, bir başka bürokratı atarsa bu olur mu? İşte bu vesayettir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti hükumetlerinin, ülkedeki vesayet odaklarını önemli ölçüde kaldırdığını anımsatan Elvan, "Artık milletin vesayeti dışında, Türkiye'de hiç bir vesayetin hakim olamayacağı, başını dahi kaldıramayacağı bir yapıyı ortaya koymayı arzu ediyoruz. Bunu da inşallah 16 Nisan günü 'evet' diyerek gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan, Mersin için de önemli çalışmaların yürütüldüğünü, kentin yatırım açısından bir şantiyeye dönüştüğünü belirterek, şunları söyledi:

"İnşallah 1 veya 1,5 ay içerisinde Akdeniz Sahil Yolu projesindeki 6 tünelimizin açılışını birlikte gerçekleştireceğiz. 10 gün içerisinde de inşallah Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın üst yapı ihalesine çıkıyoruz. Alt yapının ihalesine çıkmıştık, yüklenici başladı. Allah'ın izniyle bu yıl sonuna kadar alt yapıyı tamamlayacağız ve 2018 yılında Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı sizlerin hizmetine sunacağız."

- "Değişiklik, yürütmeyi güçlendirecek"

Bakan Avcı da 16 Nisan'a kadar ev ev, kapı kapı dolaşacaklarını ve enerjilerini mesajlarının ulaşmadığı yerlere ulaştırmak için harcayacaklarını bildirdi.

Anayasa değişikliği referandumun önemine değinen Bakan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Nisan'daki halkoylaması aslında 16 Temmuz'da yarım bıraktığımızı tamamlama hamlesidir. 15 Temmuz'da Türkiye hepiniz biliyorsunuz, burada da yaşadınız, onun içinde özellikle gençlerimizi Mersin'de gereken yerde gereken tavrı gösteren sevgili gençlerimize, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. O zaman milletçe niye sokağa çıktıysak, 16 Nisan'da da onun için sandık başına gideceğiz. 15 Temmuz sadece hain kalkışma değildi aynı zamanda bir işgal hareketinin ilk adımıydı. Allah muhafaza eğer millet o gece bu hainlere 'dur' demeseydi, o gece millet Cumhurbaşkanı'nın bir işaretiyle sokağa çıkmasaydı, biz bugün belki bir Türkiye'den bahsedemiyor olacaktık. 16 Nisan işte bu tür hain girişimlere son darbeyi vuracağımız tarihtir. Değişiklik, hükümeti, yürütmeyi güçlendirecek. Milletvekili, parlamentoyu, Meclisi güçlendirecek. Her birini kendi alanında daha yetkili ve sorumlu kılacak. Bunlar tamam ama asıl bizim burada 16 Nisan günü 'evet' dememiz Türkiye'ye kurulan tuzaklara son darbeyi vurmak içindir. "

- Gurbetçilere düğünleri Türkiye'de yapın çağrısı

Avcı, partililerden yurt dışındaki tanıdıklarına düğünlerini Türkiye'de yapmaları için çağrıda bulunmalarını isteyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz evvelki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanımızın riyasetinde turizm sektörünün temsilcileriyle büyük bir toplantı yapıldı. Oradaki toplantıda Cumhurbaşkanımız bir kampanya başlattı. Nedir bu kampanya? Yurt dışında yaşayan 5 milyon Türk'e, bunun 3 milyonu Almanya'da, bir çağrıda bulundu. 'Tatillerinizi gelin Türkiye'de geçirin. Sadece kendiniz gelmekle de kalmayın eşinizi, dostunuzu, komşunuzu, iş arkadaşlarınızı da Türkiye'ye davet edin. Onlara Türkiye'yi tanıtın'. Şimdi Mersin'de de sizin de Almanya'da yakınlarınız var. Bir kerede siz hatırlatın ve onlara bu yaz tatillerini, izinlerini Mersin'de geçirmeleri için siz de çağrıda bulunun. Düğün derneklerini burada yapmaları için onlara çağrıda bulunun."

Avrupa'daki Türkler'in yılda yaklaşık 60 bin düğün yaptığına işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

"Bunun için ciddi paralar harcıyorlar. Astronomik masraflar yapıyorlar. Cumhurbaşkanımız o açıklamasında buna da işaret etti ve dedi ki 'Önümüzdeki bir kaç yıl Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız, soydaşlarımız da düğünlerini, cemiyetlerini gelsinler memleketlerinde yapsınlar'. Hem burada eşini dostunu görmüş olur hem de yabanda yapacağı harcamalar memlekete kalmış olurlar. Çünkü biliyorsunuz 2016 yılında özellikle turizm alanında dar boğaz yaşadık. Bilinen sebeplerden dolayı, inşallah aşıyoruz. Onun önü açılıyor ama Cumhurbaşkanımızın çağrısı bu bakımdan çok önemli. Bunun içinde Mersin'in ön almasını bekliyorum. Mersin bunu başarabilecek potansiyele sahiptir."

Bakan Avcı, kentte yeni yapılan Arkeoloji Müzesi'nin son durumunu gün içerisinde inceleyeceklerini, kendi dönemlerinde Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne gönderilen ödeneğin de çok büyük oranda artırıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Avcı'ya, Elvan ve AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan ile Ali Cumhur Taşkın tarafından Mersin'i anlatan tablolar hediye edildi.


Yorumlar