Bakan Koca uyardı! Korona vakaları artmaya başladı

Yoğun bakım üniteleri alarm seviyesine yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarıda bulundu. Genel olarak 3 türlü hastalık şu anda yaygın olarak görülüyor. Aralarında koronavirüs de var.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Koca uyardı! Korona vakaları artmaya başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışa dikkat çekti. En sık rastlanan vakalar grip, RSV ve COVID olarak açıklandı. İstanbul'daki yoğun bakım doluluk oranının %83'e ulaştığı vurgulandı.

EN SIK GRİP, RSV VE COVID VAKALARI GÖRÜLÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kış aylarında virüslerden kaynaklanan solunum yolu enfeksiyonlarında görülen artışın, mevsim şartlarıyla ilişkili olduğunu ve endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi. Koca, "Grip, RSV ve COVID vakaları en sık görülen enfeksiyonlar arasında yer alıyor," dedi.

ACİLE BAŞVURULARDA YÜZDE 20'YE YAKIN ARTIŞ VAR

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla acil servise başvurularda yaklaşık %20'lik bir artış olduğunu belirten Koca, vatandaşlara hijyen tedbirlerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Enfeksiyonlardan korunmanın önemine vurgu yaparak, alınabilecek tedbirlerin altını çizdi.

"ŞİKAYETLER UZUN SÜRE DEVAM EDİYORSA HEKİME BAŞVURULMALI"

Sağlık Bakanı, "Eğer şikayetler uzun süre devam ediyorsa aile hekimine başvurmamız gerekir. Kronik hastalığı olanlar, hamileler, 65 yaş üstü büyüklerimiz, 2 yaşın altındaki çocuklar üst solunum yolu enfeksiyonlarından fazlaca etkilenebilir. Bu sebeple, gecikmeden acil servislerimize başvurulması önem arz eder," şeklinde konuştu.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI

Fahrettin Koca, hastanelerdeki doluluk oranları hakkında da bilgi verdi. Ortalama servis yatağı doluluk oranının %65 olduğunu ifade eden Koca, yoğun bakım yataklarında ise doluluk oranının ortalama %72 olduğunu belirtti. Özellikle İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının %83'e ulaştığına dikkat çekerek, bu artış sebebiyle yatak sayılarının artırıldığını ve sağlık çalışanlarının yoğun çabalarıyla bu sürecin sorunsuz atlatılmaya çalışıldığını vurguladı.

 

Yorumlar