Bahçeli'den yeni CHP'ye sert eleştiriler

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu yenerek genel başkan olan Özgür Özel'in Selahattin Demirtaş'a selam göndermesine sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den yeni CHP'ye sert eleştiriler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP kurultayında Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Gezi olaylarının finansörü Osman Kavala ve terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş'a selam vermesine sert çıkışan Bahçeli, "Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir" dedi. Bahçeli, genel başkanlığı kaybeden Kılıçdaroğlu'nun 'Sırtımdaki hançerler ile seçime girdim' itirafını hatırlatarak bunların gecikmiş bir itiraf, beyhude bir sızlanma olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

"Siyasette, uçta yatıp ortada duranlar, suyu kesik değirmen gibi boşa dönüp duranlar, samimiyet iddiasında bulunamazlar. Siyaset; soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, rüyasında sinek avına çıkanların, yalanı kana kana içip de bir damla hakikati yudumlamaktan mahrum olanların harcı olamaz.

Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Türk siyasetinin bir ahlak reformuna, yeni kalkınma hamlesine, toparlanmaya ihtiyacı vardır. Bunu da MHP ve Cumhur İttifakı gerçekleştirebilir.

Önümüze çıkan engelleri aşıyor, değişim dinamiklerini eklemleyerek dengeli ilerleme kaydediyoruz. Günübirlik siyaset yapmıyoruz. Kuru gürültüden ibaret siyasete kulak vermiyoruz. Boş söyleyene aldırmıyoruz. Esaret ile özgürlük arasında mekik dokuyanların kime özdeşleştiği bellidir. Bizim de nereden doğduğumuz bariz bir gerçektir. Gönül kazanmak, gönül almak istiyoruz.

CHP'ye Demirtaş ve Kavala tepkisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. büyük kurultayında genel başkanlık yarışını kaybeden sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım’ itirafı gecikmiş, beyhude bir sızlanmadır.

Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Demirtaş'a selam göndermek PKK'yı selamlamaktır. Biz Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini inşa peşindeyiz. Küçülmüş siyasetçilerin zillet projelerine Türkiye'yi asla teslim etmeyeceğiz.

Tavsiyem odur ki kimse hesap hatası yapmasın. Zillet projesine ülkeyi teslim etmeyeceğiz. İki yüzlü anlayış karşımızdadır. Bunların irtibatları sancılı ve karanlıktır. CHP'ye diyorum ki Demirtaş teröristtir, hedef bölücüdür. Osman Kavala Soros'çudur, casustur, suçludur ve cezasını çekecektir.

Cumhur ittifakı Türkiye'ye sahip çıkan inanmışlıktır. Cumhur ittifakı vatandır, kilittir. Bizim etnik ve mezhep bölücülüğü yapanlara hoşgörümüz yoktur. Emperyalizmin güdümünde girmiş muhalefet partilerine, ihanet eden şeref yoksunlarına tavizimiz olmayacak.

'ÇOCUKLARIN KATLİAMINA SESSİZ KALAMAYIZ'

Filistin'de soykırımın yapıldığı bu dönemde zalimlerin karşısında mazlumların yanında durmalıyız. Çocukların katliamına sessiz kalamayız. Bebeklerin yürek parçalayan haline sessiz kalamayız. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışı bozuk bir anlayış. O yılanın bize de dokunacağını görmek mecburiyetindeyiz.

Yorumlar