Aziz Yıldırım, başkanlık için Murat Ülker'i önerdi

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, "Ali bey ya kongre yap ya da bunu konuyu kapat. Aday çok rahat çıkar. Hiç kimse çıkmazsa ben adayım." diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım, başkanlık için Murat Ülker'i önerdi

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım gündemdeki konular, Ali Koç'un açıklamaları ve iddialara yanıt vermek için basın toplantısı düzenlendi.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"5 yıl önce kongre sonrası yeni bir hayat kurdum kendime. Ancak basın ve Fenerbahçe camiası beni rahat bırakmıyor. Ben daha mutlu yaşamak için emekli oldum. Ali beyi seçen 16 bin kongre üyesi ortada yok. 5 senedir verilen sözler nerede? Fenerbahçe'yi getirdikleri yer çok acı. Ali beyle bu iş yürümez. Ali Bey'in şahsıyla bu iş yürümez. Bu yönetimin gücü yok, yetersiz, Bizim kongre çağrımız güven oyu alınmasını sağlamaktı. Güven oyu almazsanız tribünler ayağa kalkacak.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

2024 seçimlerinde adaylar çıkmalıdır, çıkacaktır. Biz de buna destek olacağız. Fenerbahçe başkansız kalmaz. Kimse görev almaktan kaçınmaz. Ali bey ya kongre yap ya da bunu konuyu kapat. Aday çok rahat çıkar. Hiç kimse çıkmazsa ben adayım.

BORÇ TARTIŞMASI

612 milyon euro borç diyorlar. Bu kadar mal varlığını kim yaptı? Stada ne kadar para harcadık? Gökten inip oraya konmadı. Topuk Yaylası'nı kim yaptı? Bunları satsan ne kadar para edeceği ortada. Bunları niye konuşmuyorsunuz? Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki... Bundan sonra da bu konuda kim yanlış açıklama yaparsa, onu mahkemeye vereceğim. Namuslu ve şerefli olsunlar.

Erol Bilecik, Burhan Karaçam yalan söylüyor. Ali Koç da bunlara inanıp konuşuyorsa o da yalan söylüyor. 420 milyon euro benim hesap ettiğim bizim dönemden borç var.

"MAL VARLIKLARINI SATIŞA ÇIKARSINLAR, HEPSİNİ ALACAĞIM"

Mal varlıklarını satışa çıkarsınlar, hepsini alacağım, Fenerbahçe'nin borcu sıfırlanacak.

Fenerbahçe Koleji'ni kapatmasınlar. Bir yer bulsunlar, kirasını ben ödeyeceğim. Koleji de ben kendim yapacağım. İsteyen varsa katılsın. O çocuklar orada okumaya devam etsin. Koleji, üniversiteyi para kazanmak için yapmadık. Fenerbahçe ruhu gelişsin diye yaptık.

3 milyar borç bıraktım. Şimdi borç 7 milyar 600. Buradan kongre üyelerine söylüyorum. Geçen sene 25, bu sene yüzde 30 harcamayı fazla yapacağız diye izin istediler ve aldılar. Bizim tüzük yüzde 10'dan fazlasına müsade etmez. Sadece genel kurulda karar alınır. Fenerbahçe borç batağındadır, bu borçlandırmayı da onlar yaptılar.

Benim çocuklarım var, maç izlerken üzülüyorlar. 'Kaç kaç' diyorlar 'Fenerbahçe galip, televizyon yanlış yazıyor' diyorum. Biz buralara gerdik. Biz başka şeylerle mücadele ettik. Biz hep şunu söyledik 'Şike yapmadık' Biz örgütle mücadele ettik. 3 Temmuz olmasaydı başka noktalarda olacaktık.

Genel Kurul'a, Divan'a gelirim ama kendi emniyetlerini sağlayabilecekler mi? Konuşursam, neler olabileceklerinin farkında değiller mi? Mali Genel Kurul'da 15 kişi 'İstifa!' diye bağırdı, Uğur Dündar'la Ali Koç ne yapacağını şaşırdı! Ben gitsem ne olacağını siz düşünün...

Ali Koç'un Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan acilen istifa etmesi gereklidir. Gelip kulüple ilgilenmelidir.

KADIKÖY'DEKİ MAÇLAR

Yenildiğimiz için kaybettik. Galatasaray ile oynadığımızda, soyunma odasına indiğimizde 'bugün bayramımız' derdik. Oyuncuları motive etmek için bunu söylerdik. Bir hafta önceden başlardık konuşmaya. Gereken neyse yapardık. Herkes o maça konsantre oluyordu ve yenilmiyorduk. Gelen de titriyordu.

Galatasaray'da oynayan ve futbolu bırakan bir kardeşimiz yanıma geldi. 'Abi zamanında Kadıköy'e geldiğimizde Alex'i Anelka'yı gördüğümüzde ayaklarımız titrerdi. Mağlup olacağımızı kabul edip sahaya çıkardık. Ama şimdi rahatız' dedi. Bunları kaybettik. 3 tane yiyoruz, seyirciden tepki yok! Çıkıp gidiyorlar. Birlik ve beraberlik yok. Stada kimin girdiği belli değil. Fenerbahçe'yi sevenler yok. Her yerden getiriyorlar.

Başkanlığa her zaman hazırım. Param da var. Rahat olun."

Şekip Mosturoğlu ise yaptığı açıklamada, "Basitçe Ali Koç yönetiminin bizden 2.5 Milyar TL seviyesinde aldıkları borç bugün 10 Milyar TL seviyesindedir. Bu borcu dinarla, dolarla da belirtseniz, mevcut borcu düşük göstermez. Fenerbahçe'nin borcu 10 Milyar seviyesindedir. 2023 dönemi itibarıyla Fenerbahçe'nin borcu, bizim bıraktığımız borcun 3 katı. Fenerbahçe'nin borcu 7 milyar 686 milyon TL'dir. Yarısını ödediklerini söylüyorlar. Bunun kaynağı nedir?" dedi.

Yorumlar