Aygün Attar kimdir nerelidir kaç yaşında?

Aygün Attar'ın kim ve nereli olduğu soruları bu aralar haber ve yorum programlarını izleyenler tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Aygün Attar kimdir nerelidir kaç yaşında?

Aygün Attar, Azerbaycan kökenli bir siyasetçi olarak son dönemlerde Türkiye'de de gündemde yer alan isimlerden biridir. 

AYGÜN ATTAR KİMDİR?

Aygün Attar, 16 Nisan 1962 tarihinde Azerbaycan SSC'nin Kubadlı şehrinde dünyaya gelmiştir. Azerbaycanlı milliyetine sahip olan Attar, meslek hayatına tarihçi olarak adım atmıştır. Akademik kariyerine Bakü Devlet Üniversitesi'nden 1986 yılında mezun olarak başlayan Attar, 1994 yılında doçentlik, 2003 yılında ise profesörlük unvanını kazanmıştır.

Giresun Üniversitesi bünyesindeki kariyerine 2007 yılında Rektör Yardımcısı olarak başlayan Attar, burada üç yıl süreyle görev yapmıştır. Ardından, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevini de üstlenmiştir. Attar'ın akademik ve idari liderliği, 28 Mart 2012 tarihinde, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasıyla taçlandırılmıştır. Bu görevini 28 Nisan 2016 tarihine kadar sürdüren Attar, yerine Cevdet Coşkun'un geçtiği bu süre zarfında üniversitenin akademik ve idari yapılanmasına katkıda bulunmuştur.

Prof. Dr. Aygün Attar, kariyeri boyunca Türkiye ve Jeopolitik, Türk-Ermeni İlişkileri, Yakındönem Orta Asya Tarihi, Transkafkasya Tarihi, Genel Türk Tarihi, Rusya Tarihi, Yakın dönem Orta Doğu Tarihi ve Dış Türkler gibi çeşitli alanlarda uzmanlaşmıştır. Çok dilli bir akademisyen olan Attar, Rusça, İngilizce ve Farsça dillerinde yüksek yeterlilik göstermektedir.

Akademik ve profesyonel başarılarının yanı sıra Aygün Attar, evli ve üç çocuk annesidir. Akademik çevrelerde saygın bir yere sahip olan Attar'ın kariyeri, alanındaki derin bilgisi ve uluslararası ilişkilerdeki uzmanlığıyla dikkat çekmektedir. Giresun Üniversitesi'nde geçirdiği dönemde gerçekleştirdiği projeler ve aldığı idari kararlar, üniversitenin akademik çevrelerdeki prestijini artırmada önemli bir rol oynamıştır.

Aygü Attar kimdir nerelidir

Yorumlar