Aydın Ünlüce kimdir nerelidir neden öldü?

Aydın Ünlüce kimdir, neden öldü soruları yerel seçimlerin yaklaşması ve adayların açıklanmasıyla birlikte yeniden gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Ünlüce kimdir nerelidir neden öldü?

Aydın Ünlüce ismi eşinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesinden sonra gündem oldu. Peki, Adın Ünlüce kimdir nerelidir neden öldü?

AYDIN ÜNLÜCE KİMDİR?

Avukat Aydın Ünlüce İzmir Adliyesi'nde görev yapıyordu. Aynı zamanda Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde Başkan vekiliydi.

20 Mart 2023 tarihinde geçirdiği kalp krizi ve ardından geçirdiği beyin kanaması sonrasında hayatını kaybetti.

Eşi Ayşe Ünlüce de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde Yılmaz Büyükerşen'in yardımcısıydı.

Ayşe Ünlüce, Büyükerşen'den sonra CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterildi.

Yılmaz Büyükerşen, Avukat Aydın Ünlüce'nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada şunu söylemişti:

“Büyükşehir Belediye Başkanı’nız olarak en üzüntülü günlerden birini yaşıyorum. Aydın bir insan, hukukçuluğu ile örnek bir insan.

Ben Eskişehir ve yurtdışındayken beni belediyede temsil eden değerli hukukçu Aydın Ünlüce, tıbbın tüm gayretlerine bizlerin tüm çırpınmalarına rağmen hayata tutunamadı. Derler ya Allah sevdiği kullarını yanına alır diye. Çok değerli benim temsilcim, arkadaşım mecliste onun tarafsız bir hukukçu olarak sağlam hükümlerle yaptığı konuşmalar hepimiz için de bir hukuki içtihat gibiydi. Dün akşam İzmir’de geç saatlerde haberi aldığımda konuşmaları, tavrı, o sözleri kulaklarımda çınladı.

İzmir İktisat Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun başta olmak üzere milletvekilleri de üzüntülerini dile getirerek tüm Eskişehir’e baş sağlığı dileklerini ilettiler. Çok değerli bir hukukçuydu. Çok gençti, genç olarak aramızdan ayrıldı.

Sorunu olan herkese yol gösterir, iz gösterir iyi yorumlar yapardı. Genç bir hukukçu olarak Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra savcılığa başlayan, daha sonra avukatlık görevine devam ederken benim de o sırada kendisini tanıyarak meclis üyesi olması teklifini yaptığım günler daha dün gibi. Eğer Allah ömür verseydi daha çok hizmetleri olacak, yerel yönetimlere çok büyük katkılar sunacaktı.

Ağır ceza hakimliğinden daha sonra avukatlığa başlayan ve Aydın ile tanıştıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak bizlere hediye ettiği Ayşe Ünlüce ile birlikte ikisi her zaman ufkumuzu açmışlardır.

Mehmet Ünlüce kimdir

Sevgili Ayşe Ünlüce, evlatları Ata ve Aras başta olmak üzere tüm ailesine baş sağlığı diliyorum. İki çok güzel evlatları var.

Biri yine onlar gibi hukukçu diğeri de mimar olarak bizlere yol göstereceklerdir. Ailesi, annesi, babası, kardeşleri bizlere emanettir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”

AYŞE ÜNLÜCE KİMDİR?

Aydın Ünlüce'nin eşi Ayşe Ünlüce kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte Ayşe Ünlüce biyografisi:

1970 yılında Eskişehir'de dünyaya gelen Ayşe Ünlüce, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Bir süre Adalet Bakanlığı bünyesinde hâkim olarak görev yapan Ünlüce, 2016 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne 1. Hukuk Müşaviri olarak atandı ve 2018 yılından bu yana da Genel Sekreterlik görevindeydi. 

2 çocuk annesi olan Ayşe Ünlüce, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Aydın Ünlüce’nin de eşiydi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu.

Yorumlar