Aşırı fiyat uygulayan Suudi hac firmalarına ceza kesilecek

Suudi Arabistan’da hac hizmeti ücretlerini artıran yerli firmalara ceza kesileceği bildirildi. Arab News’e konuşan Suudi Arabistan Hac Bakanı Dr. Bandar bin Muhammed Haccar, bu yıl hizmet ücretlerini aşırı oranda artıran firmalara 28 bin 600...

Google Haberlere Abone ol
Aşırı fiyat uygulayan Suudi hac firmalarına ceza kesilecek

Suudi Arabistan’da hac hizmeti ücretlerini artıran yerli firmalara ceza kesileceği bildirildi. Arab News’e konuşan Suudi Arabistan Hac Bakanı Dr. Bandar bin Muhammed Haccar, bu yıl hizmet ücretlerini aşırı oranda artıran firmalara 28 bin 600 dolara kadar ceza kesileceğini söyledi.

Bakan Haccar, geçen hac sezonunda takip komitesinin 52 firmanın fiyatları artırdığını tespit ettiğini ve bu firmaların davalarının gerekli cezanın verilmesi için bakanlık komitesine gönderildiğini kaydetti. Firmaların, 28 bin 600 dolara kadar kesilecek para cezasının yanısıra bir veya daha fazla hac sezonunda hizmet vermekten men edilebileceği belirtildi.

Hacı adaylarına kolaylık sağlanması ve hizmet ücretlerinin düşürülmesiyle ilgili bakanlık tarafından bir dizi tedbir de alındı. Örnek olarak bu yıl Mina ve Arafat’ta kullanılacak çadırlar hac sezonundan dört ay önce dağıtılacak.

Hac sezonu için 241 yerli firma ülke içinden gelen 150 bin hacı adayına hizmet sağlayacak. Kutsal mekanlardaki genişleme çalışmaları dolayısıyla hac izni verilecek Suudi vatandaş sayısı bu yıl yüzde 50 düşürüldü.

Bunun yanısıra devlet desteği neticesinde yaklaşık 41 bin Suudi Arabistan vatandaşının 685 ile 1370 dolar arası bir fiyat ödeyerek hac yapma imkanına kavuşacağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar