Armağan Kuloğlu kimdir nerelidir kaç yaşında?

Armağan Kuloğlu kimdir, nerelidir, ne zaman görev yaptı, asıl mesleği nedir? İşte Kuloğlu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Armağan Kuloğlu kimdir nerelidir kaç yaşında?

Armağan Kuloğlu kimdir, nerelidir, ne zaman emekli oldu, TSK'daki görevi neydi, şu anda ne yapıyor? işte Armağan Kuloğlu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Armağan Kuloğlu, hakkında pekçok spekülasyon bulunan emekli askerlerden biridir. Hakkındaki en ciddi iddiaların başında ise Eşref Bitlis olayı gelmektedir. Henüz ciddi hiçbir delile dayandırılmayan iddialara göre Eşref Bitlis'in ölüm olayında onun da parmağı vardı; ancak dediğimiz gibi bunlar tamamen iddialardan ibaret. Ekşi Sözlük gibi platformlarda bu iddialar hala yer almaya devam ediyor. 

Kuloğlu hakkındaki bir diğer önemli detay ise; AK Parti'ye karşı kurulan darbe kumpası ve "İrtica ile Mücadele Eylem Planı Belgesi"yle ilgili tartışmalar başladığında, yaptığı bir yorumda, bunların gayet normal şeyler olduğunu, ordunun bu tür faaliyetlerde bulunabileceğini söylemişti.

Kuloğlu şimdilerde İyi Parti ile yakınlığıyla bilinen Yeniçağ Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyor.

Yer yer televizyon kanallarının tartışma programlarına da katılarak güvenlikle ilgili konularda yorum ve değerlendirmelerde bulunuyor.

ARMAĞAN KULOĞLU BİYOGRAFİSİ

Armağan Kuloğlu biyografisi şöyle:  

1965 yılında Kara Harp Okulu’ndan daha sonra sırasıyla Topçu ve Füze Okulu, Kara Havacılık Okulu, Kara Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olmuştur. Kıbrıs Barış Harekâtına iştirak etmiş ve Liyakat Madalyası ile taltif edilmiştir. Kıbrıs gazisidir. Washington Askeri Ataşeliği yapmıştır.

Armağan Kuloğlu

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Gnkur. Bşk. lığı ve MSB.lığında karargah görevlerinde ve komutanlıklarda bulunmuş, harekât konularında çalışmalar icra etmiştir. 1991 yılında Tuğgeneralliğe, 1995 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. MSB Müsteşar Yrd.lığı, NATO ve BAB nezdinde Türkiye Milli Silah Direktörlüğü ve Kr. Hvcl. Ok. ve Eğt. Mrk. K. lığı
görevlerinde bulunmuştur. 1999 yılında emekli olmuştur.

1999 yılından itibaren 6 yıl Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM)’da, 8 yıl Ortadoğu Strtj. Arş. Mrk.(ORSAM)’da akademik çalışmalar yapmıştır. Ayrıca eş zamanlı olarak Genelkurmay Strj. Arş. Mrk.(SAREM)de, Doğu Akdeniz Üniversitesi Strj.Arş.Mrk.(DAÜSAM)’da, Beykent Üniversitesi Strj. Arş. Mrk.(BÜSAM)’da çalışmıştır. TAI Ynt. Krl üyeliği yapmıştır. Halen Yeniçağ Gazetesi köşe yazarıdır. Dış politika ve güvenlik konularında çalışmalarını sürdürmektedir.

Yurt içinde ve yurt dışında Kara Havacılığı, Savunma Sanayii, Jeopolitik, Strateji, ve Güvenlik Politikaları konularında yayımlanmış çok sayıda röportaj, makale ve analizleri bulunmaktadır. Aynı konularda çeşitli sempozyum, panel, workshop ve konferanslara katılmış, tebliğler sunmuş, televizyon ve radyo programlarına iştirak etmiştir. Bu
etkinliklerini devam ettirmektedir. 

Ekşi Sözlük'te Armağan Kuloğlu ile alakalı bazı yorumlarda şöyle deniliyor (Yorumlara katıldığımız anlamına gelmemektedir):

28 şubat döneminde kara havacılık komutanı iken, eşleri kapalı diye subay ve astsubaylara psikolojik baskılar yapan ve ordudan attırırım diye tehdit eden ayrıca eşref bitlisin ölümüyle ilgili adının geçtiği kişi.şimdi tvlerde arada denk geliyorum programlara çıkıp konuşturuyorlar.

 

eşref bitlis'in uçağının düşmesi sırasında kara havacılık komutanı olup emekli olur olmaz fetullah gülen'in denetimindeki avrasya bir vakfı'nda görev almış ordu içerisindeki cenaatçilerdendir.

 

kendisini tsk'nın bütün başarısızlıklarına ve skandallara bahane üretmekle görevli addeden çifte yıldızlı emekli kişi. yazık omzundaki kadar pırıltı yok kafada.

 

kanal kanal gezip bedelli askelik ve vicdani ret karşıtı görüşlerini belirten klasik militarist. ordu ile ilgili askerlerin dışında kimsenin yorum yapmasına bile tahammülü yok adamın. belli ki düz erlerin ezilmesinden, dövülmesinden zevk alan birisi. ha bir de kendilerine çay çorba getirecek kimse kalmayacak diye üzüldüğünü belirtiyor dolaylı yoldan. ha bir de unutuluyor ama orgeneral eşref bitlis'in uçağının düştüğü dönemde, hani şu bilirkişi heyetinin düşürüldüğü yönünde kanıya vardığı, uçuşun bakımından sorumlu kara havacılık okulu komutanı. olayı dönemin genelkurmay başkanı doğan güreş ile birlikte sümen altı eden paşa. şimdi çıkmış utanmadan kanal kanal geziyor. böyle de tuhaf bir ülkeyiz. bedelli akerlik isteyene vatan haini gözüyle bakan bu zata haykırmak istiyor gençler, en azından biz sizler gibi amerika'dan icazet almıyoruz paşam.

 

Detaylar Ekleniyor...


 

 

Yorumlar