Arjantin'den Bursa'ya işbirliği daveti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Arjantin Başkonsolosu Ernesto Pfirter, Bursa iş dünyası ile işbirliğini artırmak istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Arjantin'den Bursa'ya işbirliği daveti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Arjantin Başkonsolosu Ernesto Pfirter, Bursa iş dünyası ile işbirliğini artırmak istediklerini söyledi.

Arjantin Başkonsolosu Ernesto Pfirter, Arjantin Başkonsolos Yardımcısı Mercedes Parodi ve Arjantin Başkonsolosluğu Ticari ve Kültürel Bölüm Sorumlusu Berna Uzel, BTSO’yu ziyaret etti. Ziyaretçileri ağırlayan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Bursa’nın üretim potansiyeliyle ilgili bilgi verdi. Türkiye ile Arjantin arasındaki ticari ilişkilere değinen Şener, “Türkiye’nin Arjantin’le ticari ilişkilerine baktığımızda 2014 yılı ocak ayı itibariyle Arjantin’e 14 milyon dolarlık ihracat, buna karşın 30 milyon dolarlık da ithalat yaptığımızı görüyoruz. Arjantin’le Türkiye arasındaki ticaret hacminin artmasında en önemli engelin iki ülke arasındaki mesafeden kaynaklandığını gözlüyoruz. Ülke olarak pazar çeşitliliğine ve büyük potansiyel taşıyan pazarlara önem veriyoruz. Bu yüzden de iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

ARJANTİN GELECEK VAADEDİYOR

Başkonsolos Ernesto Pfirter de Türkiye ile Arjantin arasındaki ilişkilerin her geçen gün arttığına dikkat çekti. 41 milyon nüfusa sahip Arjantin’in büyüme hızı ve sürdürülebilir ekonomi anlamında gelecek vadettiğini kaydeden Pfirter, Arjantin’nin çekici iş karlılığı, stratejik konumu ve çeşitlendirilmiş sektörler sebebiyle Bursa iş dünyası için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Arjantin’in yabancı yatırımcıları koruma altına aldığını dile getiren Pfirter, “Bursa iş dünyası ile görüşmelerimizi artırmalıyız. Bursa’ya ikinci kez geliyorum. Çok sıcak ilişkiler kurduk. BTSO’nun bu konuda önemli bir katkısı oldu. BTSO olmasaydı, Bursa iş dünyası ile ilişkilerimizi geliştiremezdik” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar