Arçelik artık Beko ismi altında faaliyet yürütecek

Koç Grubu'na ait Arçelik markası global ölçekte artık Beko markasının çatısı altında faaliyet yürütecek.

Google Haberlere Abone ol
Arçelik artık Beko ismi altında faaliyet yürütecek

Koç Holding, bünyesinde bulunan Arçelik A.Ş.'nin, globalleşme stratejisi çerçevesinde Türkiye başta olmak üzere tüm coğrafyalarda artık Beko markası altında faaliyet göstereceğini duyurdu. Bu karar, şirketin Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yaptığı bildirim ile resmiyet kazandı.

Globalleşme Stratejisinin Bir Parçası Olarak Yeniden Markalaşma
Arçelik A.Ş., globalleşme stratejileri kapsamında önemli bir adım atarak, kurumsal markasının Beko olarak değiştirildiğini açıkladı. 

YURT DIŞINDA DA DEĞİŞİKLİKLER YAPILIYOR

Açıklamaya göre, Beko markası altında birleşme, yalnızca Türkiye'deki operasyonları değil, aynı zamanda yurtdışındaki bağlı ortaklıkların kurumsal unvanlarını da kapsıyor. 

TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLER VE MARKALAR

Şirket, Türkiye'deki faaliyetlerine Arçelik Pazarlama A.Ş. üzerinden devam edecek. Arçelik başta olmak üzere, Beko, Grundig, Altus, Leisure gibi yerel değer yaratan tüm markalar, bu yeni yapılanma ile birlikte faaliyetlerine devam edecektir.

Beko, global ölçekte 57 ülkede, 55.000 çalışanı ile hizmet vermektedir. Şirket, 13 ülkede konumlanmış 45 üretim tesisine sahiptir. Söz konusu tesisler; Türkiye, İngiltere, İtalya, Romanya, Slovakya, Polonya, Güney Afrika, Rusya, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Tayland ve Çin'de yer almaktadır.

ÜRÜN MARKALARI VE KÜRESEL VARLIK

Beko, sahip olduğu veya sınırlı marka kullanım hakkına sahip olduğu 22 ürün markası ile dünya genelinde faaliyet göstermektedir. Bu markalar arasında; Arçelik, Beko, Whirlpool, Grundig, Hotpoint, Arctic, Ariston, Leisure, Indesit, Blomberg, Defy, Dawlance, Hitachi, Voltas Beko, Singer, ElektraBregenz, Flavel, Bauknecht, Privileg, Altus, Ignis ve Polar bulunmaktadır.

Yorumlar