Arap Birliği'nden Halep için ateşkes çağrısı

- Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Suriye'nin Halep kentinde acil ateşkes çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Arap Birliği'nden Halep için ateşkes çağrısı

KAHİRE (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Suriye'nin Halep kentinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin sivillere yönelik işlediği "suçları ve kötülükleri" kınayarak, acil ateşkes çağrısında bulundu.

Başkent Kahire'deki Arap Birliği merkezinde gazetecilere açıklama yapan Ebu Gayt, herkesin uluslararası insan hakları sözleşmelerine saygı duyması, işlenen suçların durdurulması gerektiğini söyledi.

Yapılanlar karşısında sessiz kalmanın ne yasal ne de ahlaki açıdan kabul edilebilir olduğunu ifade eden Ebu Gayt, "Esed güçleri ve destekçi milislerin sivillere yaptıkları, intikam kokuyor. Yaşananlar karşısında sessiz kalınması mümkün değil." dedi.

Arap Birliği'nin Suriye krizi konusunda elinde güçlü ve etkili araçları bulunmasa da halka yönelik suçlar karşısında sessiz kalmayacağını kaydeden Ebu Gayt, Birliğin ayrıca akan kanın ve işlenen suçların durması için etkili taraflarla iletişime geçmeye devam edeceğini ifade etti.

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin şiddetli saldırısı altındaki muhaliflerin bugün 3 bölgeden daha çekilmesinin ardından onbinlerce sivilin hapsolduğu 6 kilometrekarelik alanda can pazarı yaşanıyor. Esed ordusu ve Şii milisler dün 4 çocuk ve 9 kadını diri diri yakarak 67 erkeği kurşuna dizmişti.

Doğu Halep'i havadan ve karadan ağır silahlarla vuran ve şiddetli bombardımana tabi tutan rejim ve destekçileri, 15 Kasım'dan bu yana bin 71 sivili öldürdü, binlercesini yaraladı.

Yorumlar