Anket Sonucu: Muhalefet iktidara alternatif üretemiyor

Vatandaşların yarısından çoğu muhalefetin iktidar karşısında politika üretmekte yetersiz kaldığını düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefet iktidara alternatif üretemiyor

AK Parti'nin iktidarının üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen hala muhalefet partilerinden daha iyi politika üretmeye devam ediyor. Bunu söyleyen ise vatandaşın bizzat kendisidir. Vatandaş, muhalefet partilerinin hiçbirinin AK Parti'ye alternatif politika üretemediğini düşünüyor. 

Muhalefet kanadının ısrarla erken seçim talep etmesi sonrası anket şirketleri bu kapsamda Türkiye'nin nabzını tutmaya devam ederken, MetroPoll Araştırma'dan farklı bir anket geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ısrarla muhalefet partilerinin iktidara karşı Türkiye'nin hayrına alternatif çözüm önerileri sunmamasından yakınırken, MetroPoll de konu ile anket düzenledi.

Metropoll Araştırma şirketinin Türkiye'nin Nabzı Şubat ayı anketinde, ankete katılanlara "Ülke sorunları hakkında muhalefet partilerinin iktidara karşı alternatif çözüm önerileri sunduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu yönlendirildi.

YÜZDE 52 HAYIR ÇIKTI

Ankete katılanların yüzde 52'si, ülke sorunları hakkında muhalefet partilerinin iktidara karşı alternatif çözüm önerileri sunmadığını düşünmekte.

MUHALEFETTEN HANGİ PARTİNİN SEÇMENİ NE DÜŞÜNÜYOR

Bu oran CHP'li seçmenlerde yüzde 38, İyi Partili seçmenlerde yüzde 33, HDP'li seçmenelerde ise yüzde 42 olarak ölçüldü.

Anket Sonucu: Muhalefet iktidara alternatif üretemiyor

 

Yorumlar