Anestezi uzmanı maaşları ne kadar? Anestezi uzmanı ne yapar?

Anestezi uzmanı maaşları ne kadar? Anestezi uzmanı ne yapar? Nasıl anestezi uzmanı olunur? gibi soruların yanıtı sıkça araştırılıyor. Peki, anestezi uzmanı ne kadar maaş alır, nasıl anestezi uzmanı olunur?

Google Haberlere Abone ol
Anestezi uzmanı maaşları ne kadar?

Anestezi uzmanı maaşları ne kadar? Anestezi uzmanı ne yapar? Nasıl anestezi uzmanı olunur? gibi soruların yanıtı anestezi uzmanı olmak isteyen öğrenciler tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, anestezi uzmanı ne kadar maaş alır, nasıl anestezi uzmanı olunur?

ANESTEZİ UZMANI NE YAPAR?

Anestezi uzmanı ameliyat öncesi hastanın raporlarını inceleyen ameliyatın yapılıp yapılmayacağına ve ameliyatta kullanılacak ilacın ayarlamasını yapan uzmandır. Raporları inceleyen bir anestezi uzmanı hastanın varsa kullandığı ilaçlar, alerjilerini göz önünde bulundurarak yapılacak ameliyata onay verir. Daha sonra ise ameliyatta kullanılacak olan ilacın dozunu ayarlar. Aynı zamanda ameliyattan çıkacak olan hastanın uyandırılmasından sorumludur. 

NASIL ANESTEZİ UZMANI OLUNUR?

Öncelikle anestezi uzmanlığı anestezi teknikerliği ile karıştırılmamalıdır. Anestezi teknikerleri iki yıllık ön lisans okuyan adaylardan seçilirken anestezi uzmanının 6 yıllık tıp eğimi alması gerekmektedir. Daha sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girmesi gereken anestezi uzmanı adayı anesteziyoloji ve reanimasyon bölümlerinde 4 yıl süren uzmanlık eğitimini almasının ardından anestezi uzmanı olabilecektir. Aday bu süre boyunca anestezi uzmanı asistanı olarak görev yapar. Kısacası anestezi uzmanı ile anestezi teknikeri arasında 10 yıllık bir eğitim vardır. 

ANESTEZİ UZMANI NE KADAR MAAŞ ALIR?

İlkokul ve lise eğitimi ile beraber toplamda 22 yıllarını eğitimle geçiren anestezi uzmanları kesinlikle kolay olmayan ve oldukça zor mesleği tercih ederler. Bu yüzden uzmanlara verilen maaşların da eğitim için harcanan ömre değebilecek olmalıdır. Anestezi uzmanları genellikle aldıkları maaşlardan "iyi-orta" şeklinde söz ederek memnuniyetlerini dile getirirler. Buna göre, bugün bir devlet hastanesinde çalışan bir anestezi uzmanı 5000 TL – 10000 TL arasında bir maaş almaktadır.

Özel sektörlerde çalışan anestezi uzmanları ise çalıştıkları kuruma göre, oldukça iyi bir maaş alabilmektedir. Özel sektör çalışanı anestezi uzmanlarının 6000 TL – 15000 TL aralığında bir ücret alabileceğinden söz edilir. Özel sektördeki hastanelerde çalışan uzmanlar için net bir rakam söylemek mümkün değildir bu durum tamamen anlaşmaya bağlıdır. Bir anestezi uzmanının alacağı maaş, anestezi uzmanının çalıştığı sektörün özel ya da devlet kurumu olmasına göre değişiklik gösterir.

Yorumlar