"Altılı Masa"da işler iyice karıştı

"Altılı Masa"da adaylık konusunda işler iyice karışmış görünüyor. İddialara göre Kılıçdaroğlu'nun adaylıkta ısrarlı olduğunu gören Akşener, her an "ben de adayım" diyebilir. İddianın sahibi ise CHP'li Gazeteci Barış Yarkadaş.

Google Haberlere Abone ol
"Altılı Masa"da işler iyice karıştı

CHP ve İyi Parti'nin başını çektiği "Altılı Masa"da adaylık konusundaki inatlaşma karmaşık bir hal almaya başladı. Adaylığı konusunda kararlı ve ısrarlı görünen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "ben de aday oluyorum" diyeceği belirtiliyor. 

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş katıldığı canlı yayında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı adaylık çalışması yaptığını öne sürdü.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin dışarıdan destek verdiği Altılı Masa, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'aday' üzerinden derin bir kriz içine girdi.

AKŞENER BELEDİYE BAŞKANLARININ ADAY OLMASINI İSTEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık talebi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından veto edilmişti. Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın aday olmasını gündeme getirmiş, bu talep de HDP ve CHP'den karşılık bulmamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için "Kemal Bey kararlı, aday gibi görünüyor" demişti.

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı canlı yayında, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na karşı adaylık çalışması yaptığını öne sürdü.

Yarkadaş "Bir grup İYİ Partili ile görüştüm. Deniz'in söylediklerini onlar da doğruluyor. Kamuoyu ilk kez duyacak. Meral Hanım'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ciddi bir ihtimal olarak İYİ Parti içinde çok güçlü bir biçimde tartışılıyor." dedi.

Konuştuğum İYİ Partililerin söylediği şeyin aynı olduğunu söyleyen Yarkadaş, "Meral Hanım Kemal Bey'in adaylığı karşısında kendi adaylığını ilan edebilir' diyorlar. Meral Hanım aday olursa kimsenin şaşırmaması gerektiğini söylüyorlar. Bu çok sağlam birkaç kaynaktan doğrulattığım bir bilgidir." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar