Alper Gezeravcı ile ikinci canlı yayın

Türkiye'nin şu anda uzayda bulunan ilk astronotu Alper Gezeravcı ile ikinci canlı yayın konuşmasını Bakan Kacır gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Alper Gezeravcı ile ikinci canlı yayın

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Kacır, bu görüşmede Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında yükselişe geçtiğini ve uzay çalışmalarının bu alandaki varlığımızı güçlendireceğini ifade etti.

Bakan Kacır, milli uzay programımızın hedeflerine ulaşmada uluslararası iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki gelişimine ve bu alandaki uluslararası iş birliklerine dikkat çekti.

ALPER GEZERAVCI'DAN UZAYDA BİR GÜN ANLATIMI

Alper Gezeravcı, ISS'deki deneyimlerini ve günlük yaşantısını anlattı. ISS'de bir günün nasıl geçtiğine dair detaylar veren Gezeravcı, 24 saatlik bir günü nasıl ayarladıklarını, gerçekleştirdikleri görevler ve sağlık testleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, bitkilerin uzaya adaptasyonunu incelediklerini ve su arıtma sistemlerini anlattı.

Gezeravcı, Mersin'in Silifke ilçesinden köken aldığını ve kazandığı bilgi birikimlerinin devlete borçlu olduğunu ifade etti. UUİ'de milletine hizmet etmenin gururunu yaşadığını belirterek, bilim ve teknolojide yeni bir çağın kapılarını araladıklarını söyledi.

 

Yorumlar