SON DAKİKA! Battal İlgezdi istifa etti

İstanbul Ataşehir'de bir kez daha aday olmak isteyen ancak aday gösterilmeyen Battal İlgezdi partisinden istifa etti. Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen İlgezdi ailesi CHP'de çeşitli iddialarla gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de istifa

Türkiye'nin siyasi gündeminde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, uzun yıllar hizmet verdiği Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılma kararı aldı. İlgezdi, bu kararını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMA YAPTI

İlgezdi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasviye ediliyor. CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum," ifadelerini kullandı.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI VE CHP'NİN GELECEĞİ

İlgezdi'nin istifasının ardından, CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adaylığı için yeni aday arayışlarına girdiği belirtiliyor. Eski Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Onursal Adıgüzel'in ismi, adaylık için değerlendirilenler arasında yer alıyor.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİ CHP'DE DURUM

Bu gelişme, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP'nin aday belirleme sürecine yeni bir boyut kazandırıyor. Parti içerisinde yaşanan bu önemli değişiklik, yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönemde Türkiye'nin siyasi gündemine etki edebilir.

SİYASİ ÇEVRELERDEKİ TEPKİLER

İlgezdi'nin istifası, siyasi çevrelerde ve CHP içerisinde çeşitli tepkilere yol açtı. Bazı partililer ve siyasi analistler, bu gelişmeyi CHP'nin iç dinamikleri ve gelecek stratejileri açısından değerlendiriyor.

Yorumlar