Almanya'da artan ırkçılığa karşı büyük miting

Almanya'da onbinlerce kişi, yabancı düşmanlığı üzerinden politika üreten AfD'nin bütün yabancıları sınır dışı etme vaatlerine karşı protesto gösterileri düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da artan ırkçılığa karşı büyük miting

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Federal Meclis Binası (Bundestag) önünde gerçekleştirilen büyük çaplı mitingde 150 bin kişi, Almanya için Alternatif (AfD) Partisi'nin yabancıları sınır dışı etme planına karşı çıktı. Göstericiler, ülkedeki artan ırkçı politikalara ve aşırı sağcı görüşlere tepki göstererek demokrasinin korunması çağrısında bulundu.

GÖSTERİCİLERDEN GÜÇLÜ MESAJLAR

Göstericiler, "Demokrasimiz tehlikede" diyerek, ırkçılık, anti-Semitizm ve grup temelli insan düşmanlığına dikkat çekti. Ayrıca, mültecilerin haklarından mahrum bırakılması ve sosyal dışlanma gibi konulara işaret ederek, insan haklarının savunulmasının önemini vurguladı. "El Ele" sloganıyla bir araya gelen katılımcılar, "Artık Nazilere hiçbir zaman iktidar yok", "Bütün Berlin Nazilerden nefret ediyor" gibi pankartlar taşıdı.

YÜKSEK KATILIM VE DESTEK

Yaklaşık bin 700 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eyleme, Berlin Polis Sözcüsü Anja Dierschke göre, beklenenden daha yüksek bir katılım oldu. Organizasyon, herhangi bir aksama veya olay yaşanmadan gerçekleşti. Aynı gün Almanya'nın 30 farklı şehrinde 200'den fazla ırkçılığa karşı gösteri daha düzenlendi, gösterilerde AfD'nin politikalarına ve ırkçı söylemlerine karşı çıkıldı.

AFD'NİN SINIR DIŞI PLANI VE TEPKİLER

AfD Partisi'nin, ülkede yaşayan yabancıların sınır dışı edilmesini planladığı bir toplantının ortaya çıkması, ülke genelinde tepkilere neden oldu. Parti, aşırı ırkçı politikaları ve anayasaya aykırı tutumları nedeniyle eleştiriliyor. Hamburg, Berlin ve Münih'te düzenlenen gösterilere yüz binlerce kişi katıldı. Özellikle Hamburg ve Münih'teki gösterilerde, beklenenin üzerinde katılım nedeniyle güvenlik endişeleri gündeme geldi.

Yorumlar