Almanya Münih'te 100 Bin Kişi Irkçılık ve Aşırı Sağa Karşı Gösteri Düzenledi

Almanya'nın Münih kentinde yaklaşık 100 bin kişi, "Demokrasi için ışık denizi" adı altında ırkçılığa ve aşırı sağa karşı büyük bir gösteri gerçekleştirdi. Göstericiler, toplumsal dayanışma ve demokrasi vurgusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Yüzbinlerce Alman ırkçılara karşı meydanlara indi

Almanya'nın Münih kentinde, "Demokrasi için ışık denizi" adlı etkinlik kapsamında yaklaşık 100 bin kişi, ırkçılığa ve aşırı sağa karşı sesini yükseltti. Theresienwiese etkinlik alanında toplanan göstericiler, Fridays for Future ve diğer pek çok inisiyatifin çağrısıyla bir araya geldi.

Göstericiler, el feneri ve cep telefonu ışıklarıyla oluşturdukları "ışık denizi" ile birlik ve dayanışma mesajı verdi. "Bir daha asla, şimdi" ve "AfD alternatif değildir" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan katılımcılar, ülkedeki ırkçılık ve aşırı sağın yükselişine karşı duruş sergiledi.

GÖSTERİLERİN ARKA PLANI

Eyleme katılan Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter, demokrasi, değerler ve özgürlük savunmasının önemine vurgu yaparak, halkın aşırı sağa ve ırkçılığa karşı birleştiğini belirtti. Eylem sırasında, "Ülkemizde insanların dışlanmasına ve zulme uğramasına izin vermeyeceğiz. Aşırı sağcılığa ve iğrenç sınır dışı fantezilerine karşı kendimizi savunuyoruz. Sessiz çoğunluk artık sessiz değil." ifadeleri yer alan bildiriler dağıtıldı.

AFD VE GİZLİ GÖRÜŞME TEPKİSİ

Almanya'da aşırı sağın yükselişi, özellikle Alternatif für Deutschland (AfD) partisinin ve bazı siyasi figürlerin gizli toplantıları sonrasında daha da belirginleşti. Kasım 2023'te Postdam şehrinde AfD politikacılarının ve bazı Hristiyan Demokrat Partisi üyelerinin, milyonlarca yabancı kökenlinin Almanya'dan sınır dışı edilmesini öngören planlar üzerine görüştüğü ortaya çıkmıştı. Bu gelişmeler, halkın aşırı sağa ve özellikle AfD'ye tepki göstermesine neden oldu.

Almanya'da artan bu tepkiler, demokrasiyi ve toplumsal barışı koruma adına önemli bir dayanışma örneği olarak görülüyor. Gösteriler, aynı zamanda ülkede yaşayan her bireyin haklarının korunması ve ayrımcılığa karşı ortak bir duruşun sergilenmesi açısından büyük bir önem taşıyor.

Yorumlar