Almanya Erdoğan'a vermediği izni PKK'ya verdi

Erdoğan'ın darbe karşıtı mitinge telekonferansla katılımına izin vermeyen Almanya, Cemil Bayık'ın PKK'nın düzenlediği festivale görüntülü konuşma yapmasına izin verdi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Erdoğan'a vermediği izni PKK'ya verdi
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın Türkiye'ye karşı iki yüzlülüğü devam ediyor. PKK terör örgütüne açıkça destek veren ülkelerin başında gelen Almanya, son olarak bugün düzenlenen terör örgütü festivalinde de tavrını açıkça belli etti. Almanya'da 15 Temmuz darbe girişimine karşı düzenlenen yasal mitinge telekonferansla katılmak isteyen Erdoğan'a izin verilmedi; ancak terör örgütü tarafından düzenlenen festivalde Cemil Bayık'ın görüntülü mesajı yayınlandı. 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Almanya'daki Türk dernekleri darbe girişimine karşı bir miting düzenlemişlerdi. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da telekonferans yöntemiyle katılım planlanmıştı. Ancak, planlanan konuşma Alman makamlarına takıldı. Alman hükümeti, Erdoğan'ın mitinge katılımına izin vermedi. Konu iki ülke arasında polemiklere de neden oldu. Almanya'nın çifte standartlı davrandığı yönünde eleştiriler yöneltilmişti. 

Erdoğan'ın konuşmasına izin vermeyen aynı Alman yönetimi, bugün (3 Ağustos 2016) Köln'de terör örgütü PKK tarafından düzenlenen festivalde bir kez daha iki yüzlülüğünü ortaya koydu. Festivale örgütün Kandil Dağı'ndaki kamplarında kalan ele başlarından Cemil Bayık, görüntülü mesajla festivale katılarak mesajlar verdi. PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiğini her seferinde Türkiye'ye beyan eden Almanya'nın bu görüntülü konuşmaya tamamen sessiz kalması ise tarihe ikiyüzlülüğün yeni bir belgesi olarak geçti. 

Almanya'daki festivale görüntülü mesajla katılan Cemil Bayık konuşmasında da, Almanya'nın müttefiki olan Türkiye'yi açıkça hedef aldı, tehditler savurdu. Bayık, Türkiye'nin Suriye topraklarında işgalci olduğunu iddia ederek, geri çekilmemesi halinde terör örgütünün saldırılarının daha da artacağı tehditlerinde bulundu. 

 

Yorumlar

Emine Ülker 0530 561 59 09 Gerçekten faydası var mı