Almanya Charlie Hebdo protestolarını yasakladı

Almanya İslam dinine ve değerlerine hakaret eden Fransız provokatör dergiye yönelik protesto gösterilerini yasakladı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Charlie Hebdo protestolarını yasakladı

Almanya'da Charlie Hebdo isimli mizah dergisini protesto etmek için yapılacak gösteri, kamu düzenini bozacağı gerekçesi ile yasaklandı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 7 Kasım Cumartesi günü Charlie Hebdo isimli mizah dergisini protesto etmek için yapılacak gösteri, kamu düzenini bozacağı gerekçesi ile yasaklandı.

Frankfurt kentinin güvenlik işlerinden sorumlu olan Markus Frank, Frankfurt Belediye Meclisi’nde yaptığı açıklamada, cumartesi günü yaklaşık 200 kişinin katılması beklenen gösterinin şehrin kamu düzeni ve güvenliği için tehdit oluşturduğunu belirtti.

Fransa ve Avusturya'daki terör saldırılarının ardından Avrupa'da, terör kurbanlarının yakınlarıyla birlikte yas tutulduğunu ifade eden Frank, "Tam bu sırada özgür ve dünyaya açık kentimizde hiciv dergisi Charlie Hebdo'ya karşı bir gösteri düzenlenecek olmasını tahammül edilemez buluyorum" dedi.

Franks, toplanma hakkı ve ifade özgürlüğünün yüksek değerler olduğunu fakat, toplumsal barış konusundaki sorumluluğun ve ortak değerlerin gerilimin daha fazla artmasına izin vermemeyi gerektirdiğini söyledi.

VİYANA SALDIRILARINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

 

 

Yorumlar