Almanya Başbakanını Scholz ikizini buldu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve ABD Senatörü Chris Coons'un yüz benzerlikleri, sosyal medyada paylaştıkları selfie ile dikkat çekti. İki liderin benzerliği ve Ukrayna'ya destek konuları ele alınıyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Başbakanını Scholz ikizini buldu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve ABD'nin Delaware eyaletinden Senatör Chris Coons, Washington'da gerçekleşen bir görüşmenin ardından dikkat çekici bir olaya imza attılar. Sosyal medya hesaplarından paylaştıkları selfie, ikilinin fiziksel benzerliklerini ön plana çıkardı.

ŞAŞIRTICI BENZERLİK

Coons ve Scholz'un selfie'si, takipçiler arasında büyük ilgi gördü. Coons, Almanca bir yorumla “Kim kimdir?” anlamına gelen “Wer ist wer?” sorusunu gündeme getirdi. İkilinin ağarmaya başlayan saçları, orta yaşın getirdiği benzer kellikler ve geniş gülümsemeleri, onları birbirinden ayırt etmeyi zorlaştırdı.

SİYASİ GÜNDEM

Scholz ve Coons, siyasi olarak da önemli konularda birlikte hareket ediyorlar. Her ikisi de Ukrayna'ya daha fazla askeri destek sağlanması gerektiğini savunuyor. Scholz, bu konuyu Amerikan Kongresi'ne taşımak üzere ABD'li senatörlerle görüşmeler yaptı. Ancak, Ukrayna ve İsrail'e daha fazla askeri destek verilmesi konusu, Cumhuriyetçilerin oylarıyla reddedildi.

KÜRESEL ÇAĞRI

Scholz, dünya genelindeki fikir ayrılıklarını kendi çıkarları için kullanmayı hedefleyenlere karşı bir makale yayımladı. Atlantik'in her iki yakasındaki vatandaşları, Rusya'nın zaferinin dünyayı daha tehlikeli bir yer haline getireceğine ikna ederek bu girişimleri boşa çıkarma çağrısında bulundu.

Yorumlar