Alman hükümeti: Soma'ya yardımda bulunmaya hazırız

Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür ocağında meydana gelen facia ile ilgili olarak Alman hükümeti açıklamada bulundu. Federal Basın Evi'nde düzenlenen Hükümet Sözcüleri toplantısında başbakanlık adına konuşan hükmet sözcüsü, Başbakan...

Google Haberlere Abone ol
Alman hükümeti: Soma'ya yardımda bulunmaya hazırız

Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür ocağında meydana gelen facia ile ilgili olarak Alman hükümeti açıklamada bulundu. Federal Basın Evi'nde düzenlenen Hükümet Sözcüleri toplantısında başbakanlık adına konuşan hükmet sözcüsü, Başbakan Angela Merkel'in olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Merkel'in dün Başbakan Tayyip Erdoğan'a başsağlığı telgrafı çektiğini belirten sözcü, Almanya'nın yardım yapmaya hazır olduğunu bildirdiğini belirtti. Hangi alanlarda yardım önerisinde bulunulduğu hakkındaki soruyu cevaplandıramayan sözcü, “Somut yardım için Türkiye'den bir yardım talebi gelmesi gerekiyor.” demekle yetindi.

KABİNE TOPLANTISININ ANA GÜNDEMİ ‘BARIŞ MİSYONLARI'

Bu arada Federal Başbakanlık sözcüsü, Federal Kabine toplantısında karara bağlanan Kosova, Lübnan ve Mali'ye uluslararası barış gücü misyonu kapsamında gönderilen Alman askerlerinin sayısında artış ve ilgili misyonların sürelerinin birer yıl uzatılması konularının Federal Meclis'in onayına sunulmak üzere görüşüleceğini açıkladı. Buna göre, “Sırplarla Kosova'nın başkentinin kuzey bölgesinde yaşanan gerginliklerden ötürü Kosova'da 709 olan asker sayısı bin 850'ye, Ortadoğu'da deniz güvenliğinin devam ettirilmesi gerekçesi ile Lübnan'da 147 olan asker sayısı 300'e ve demokratik düzenin devam ettirilmesi için öngörülen Afrika kıtasındaki Mali'de konuşlandırılan 75 askeri personelin 150'ye çıkarılması” üzerinde mutabakat sağlandı.

İÇİŞLERİ BAKANI ABD'YE GİDECEK

Diğer taraftan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin veri güvenliğinin korunmasını görüşmek üzere ABD'ye resmi bir ziyarette bulunacağı bildirildi. Soru üzerine NSA dinlemelerinin gündeme gelmeyeceğini ve NSA ile IT güvenliği konularının birbirinden farklı meseleler olduğunu ileri süren içişleri bakanlığı sözcüsü, bunun dışında ise ABD'nin Guantanamo kampında esir tutulmuş bir kişinin Almanya'ya ikamet için gönderilmesi için bakanlığa bir istek mektubu gönderdiğini duyurdu. Mektupta ismi geçen kişi ile ilgili ise herhangi bir bilgi verilmedi. CİHAN

Yorumlar