Ali Babacan partisini kuruyor

AK Parti eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, partisini 11 Mart 2020 Çarşamba günü kuruyor. Ali Babacan'ın partisinin isminin 'DEVA' olacağı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ali Babacan partisini kuruyor

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ak Parti'den istifa ettikten sonra, yeni parti kuracağı yönünde söylentiler ortaya çıkmıştı. Uzun süredir yeni kuracağı partinin çalışmalarını yürüten Babacan'ın partisini 11 Mart 2020 Çarşamba günü kuracağı belli oldu. Partinin adının 'DEVA' olacağı öğrenildi.

BABACAN'IN KURACAĞI PARTİNİN ADI "DEVA" OLACAK

Kulislere sızan bilgiye göre, Ali Babacan'ın uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü yeni partinin adının 'DEVA' olacak. Yeni kurulacak partinin kurucular kurulu üyeleri arasında şu an vekillik görevi yürüten isimlerin de olduğu konuşuluyor.

11 MART 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ KURULACAK

Kurucular kurulunda Ali Babacan Başkanlığında, Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Beşir Atalay gibi isimler yer alıyor. Partinin kurulması için dilekçenin Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı'na verilmesi bekleniyor.

LOGO'YU BABACAN AÇIKLAYACAK

Henüz basına açıklanamyan parti ismi ve logosunun Ali Babacan tarafından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. 

KURUCULAR ARASINDA KİMLER VAR?

Kurucular arasında; Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Beşir Atalay gibi isimlerin yanısıra şu an aktif vekillik yapan isimlerin de olacağı konuşuluyor.

ALİ BABACAN KİMDİR?

Ali Babacan, 1967 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Ankaralı olan Ali Babacan, TED Kolejinden mezun oldu. ODTÜ Endüstri Mühendisliği'ni derece ile bitirdi.

2001 Yılında AK Parti Kurucu üyesi ve MKYK üyesi oldu. 58. ve 59. hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Başmüzakereci görevinde bulundu.

8 Temmuz 2019'da Ak Parti'den istifa etti.

Ali Babacan evli ve üç çocuk babasıdır.

Ali Babacan kimdir?

Yorumlar