Ali Babacan Millet İttifakı'ndan ayrıldı mı, neden ayrıldı işin aslı nedir?

Ali Babacan Millet İttifakı'ndan ayrıldı mı, neden ayrıldı, işin gerçeği nedir? Gerçekten de ayrıldı mı yoksa kamuoyuna verilmek istenen farklı bir mesaj mı var?

Google Haberlere Abone ol
Ali Babacan Millet İttifakı'ndan ayrıldı mı?

Ali Babacan Millet İttifakı'ndan ayrıldı mı, işin gerçeği nedir, gerçekten de ittifaktan ayrıldı mı yoksa farklı bir durum mu söz konusu?

Millet İttakı'nda yer alan isimlerden biri olan Ali Babacan ve kurduğu partinin ittifaktan ayrıldığına yönelik açıklamalar bir anda siyaset dünyasına bomba etkisi yarattı. 

Babacan tarafından yapılan açıklama CHP kanadından da "ayrıldığı" şekliyle yorumlanarak ilginç değerlendirmeler yapıldı. Örneğin, CHP'li Barış Yarkadaş, "CHP'liler bir yükten kurtardı" şeklinde yorum yaptı. CHP'li Özgür Özel ise, "Bazı belirsizliklerin ortadan kalkması açısından kıymetlidir" ifadesini kullanarak imalı tepki göstermiş oldu. 

Peki, işin aslı nedir Ali Babacan gerçekten Millet İttifakı'ndan ayrıldı mı?

Hemen cevaplayalım: Hayır ayrılmadı. İşte detaylar: 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, ''Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun'' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecini başlattığını savunarak, "Biz seçimlere hazırız. DEVA Partisi hazır. Ve biz kazanacağız. Kendisi gerilimi istediği kadar artırmaya çalışsın. Her seçim döneminde gererek, kutuplaştırarak seçim almaya çalışıyor. Biz bu seçim dönemini nefrete ve öfkeye teslim etmeyeceğiz. Huzur kazanacak. Aklına ne geliyorsa tek imzayla yapıversin. Bu otoriter rejimi değiştireceğiz. Ülkemiz derin bir nefes alacak" dedi.

'SEÇİME KENDİ ADIMIZLA GİRECEĞİZ'

Babacan, seçimlerde kendilerine güvenlerinin tam olduğuna vurgu yaparak, "Neymiş efendim; yeni kurulan partilerin işleri zorlaşmış, kendi logolarıyla seçime giremeyeceklermiş, ittifak içinde olmak da anlamını yitirmiş. Siz bu rüyaları görmeye devam edin. Daha çok rüya göreceksiniz. Kardeşim, bizim kendimize güvenimiz tam. Milletimizin de bize güveni tam. İlan ediyorum, duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum; Türkiye 1'den büyüktür. Türkiye kazanacaktır. Hodri meydan. Elinizden geleni ardınıza saklamayın. DEVA damlalarının oluşturacağı seli hiçbir baraj durduramaz. Barajları yıkıp geçeceğiz" diye konuştu.

 'A PLANIMIZ ORTAK ADAY'

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Babacan, 6'lı masadaki iş birliği, seçim iş birliğinin devam edip etmediğine ilişkin soru üzerine, "Biz 6'lı masayla ilgili bugüne kadar verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Ortak çalışma alanı olarak belirlediğimiz alanlarda yoğun bir şekilde katkı vermeye devam edeceğiz. O masadaki siyasi partilerin her biriyle iş birliği alanlarını da genişletme konusunda tam bir irademiz var. Geçen pazar günü yaptığımız toplantıdan sonra ortak açıklama yaptık. Orada da 6 partinin ortak cumhurbaşkanı adayının niteliklerini tarif ettik. Partilerin ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarması seçimlerde başarı sağlamak için çok önemli bir yöntem olacak. Birinci tercihimiz budur. Olur da 6'lı masada ortak aday konusunda mutabakat sağlanamaz, o zaman farklı seçeneklere bakılır. A planımız; söz verdiğimiz gibi 6'lı masada bir ortak aday oluşturup bir isim üzerinde ortak adayla seçimlere gitmek" ifadelerini kullandı.

Görüldüğü üzere Ali Babacan açıklamasında genel seçimlere kendi partileriyle gireceklerini; ancak Cumhurbaşkanlığı konusunda Millet İttifakı ile işbirliğni sürdüreceklerini söylüyor. Dolayısıyla Babacan'ın Millet İttifakı'ndan ayrıldığı haberleri yanlış. 

CHP'DEN ERKEN GELEN İLGİNÇ TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, partisinin seçimlere kendi adı ve logosuyla girme kararını almasının ardından CHP'den ilk açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Seçimlere doğru ilerlerken bazı belirsizliklerin ortadan kalkması açısından kıymetlidir." ifadesin bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önümüzdeki seçimlere partisinin kendi adı ve logosuyla girme kararını aldığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İttifakta yol ayrımı mı var?" sorusuna yanıt verdi

CHP'li Özel, "Kendi pozisyonlarını açıklama doğrultusunda kıymetlidir. Seçimlere doğru ilerlerken bazı belirsizliklerin ortadan kalkması açısından kıymetlidir." dedi.


 

Yorumlar