Algıcı anketler İmamoğlu için yeniden ortaya çıktı

İmamoğlu'nun adı konulmamış PR ve basın sözcüsü gibi çalışan İsmail Saymaz, 14 Mayıs seçimlerinde ne oldukları, kimlere çalıştıkları belli olan anket şirketlerinin benzer işlerine aracılık etmeye başladı. Hedef bu kez İmamoğlu'nu parlatmak.

Google Haberlere Abone ol
Algıcı anketler İmamoğlu için yeniden ortaya çıktı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun sözcüsü gibi çalışan İsmail Saymaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AKP'li adaylarla yarıştığı bir anketin sonuçlarını paylaştı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ekrem İmamoğlu'nun bir çok aday karşısında seçim kazandığı anketin sonuçlarını köşesine taşıdı.

Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İBB, İmamoğlu'nun AK Partili adaylarla yarışması halinde ne kadar oy alacağını araştırdı. Aksoy Araştırma'nın yaptığı çalışmada İstanbullulara İmamoğlu ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın isimleri soruldu.İmamoğlu, tüm adaylar karşısında seçimi kazanıyor.

İmamoğlu'nu en çok yüzde 46 oyla Bayraktar zorluyor. İmamoğlu, Bayraktar karşısında yüzde 54.1'e kadar düşüyor.

Ardından yüzde 42.3'le Kurum, yüzde 39.6 ile Türkmen, yüzde 39.5 ile Göksu, yüzde 38.7 ile Soylu ve yüzde 37.2 ile Yıldırım geliyor.

KILIÇDAROĞLU'NU VE MİLLET İTTİFAKINI ÖNDE GÖSTERİYORDU

Aksoy Araştırma, 1 Mayıs tarihinde yayınladığı anket sonuçlarında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur için Kemal Kılıçdaroğlu’nu %47,3 ile önde göstermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu ise %41,9 olarak duyurmuştu. O tarihte adaylıktan çekilmeyen Muharrem İnce’nin oy oranı %5,8 olurken, Sinan Oğan’ın oyu ise %5,0 olarak açıklandı.

Bu aşamada seçimin 2. tura kalması durumunda ise Kemal Kılıçdaroğlu %8,4 fark ile öne çıkarak %54,2 oy oranına ulaşacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyunun ise %45,8’de kalacağı tahmin edilmişti.

Bununla beraber TBMM’de ise Cumhur İttifakı’ndan AK Parti’nin oy oranı %34,7 olurken, CHP %31.2, Yeşil Sol Parti %9.6, İYİ Parti %9.0, MHP %6.8, TİP %1.9 olarak tahmin edilmiş diğer partilerin oranı ise toplamda %5,9 olarak açıklanmıştı.

Muharrem İnce’nin çekilmesi ile seçimden 1 gün önce son tahminini açıklayan şirket, bunda da oy oranını Kemal Kılıçdaroğlu için %47.9, Recep Tayyip Erdoğan için %45.6, Sinan Oğan için %5.7 ve Muharrem İnce için %0.8 olarak duyurdu.

Yorumlar