Akşener'in skandal benzetmesine Erdoğan'dan cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar kendisine en ağır hakaretleri etmesine rağmen cevap vermemeye özen gösterdiği Meral Akşener'e sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Akşener'in skandal benzetmesine Erdoğan'dan cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti Lideri Meral Akşener'in kendisini İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzetmesiyle ilgili, "Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaştı." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştuğu etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

Olayı uluslararası bazda değerlendirmeyin. Maalesef ülkemizde de aynı kafada olan, aynı yanlışı ortaya koyan siyasi liderler var.

Şu anda muhalefetin bir kanadı örneğin benim Netenyahu ile adeta aynı çizgide olduğumu söyleyecek kadar, grup toplantısında bir açıklama yapıyor.

Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir. Ve o Filistin'in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. Ben ise BM Genel Kurulu'nda 47'den bugüne bu terör devleti İsrail'in Filistin'i nasıl topraklarını işgal edip, 47'den itibaren bugünlere geldiğini genel kurulda haritayla göstermişimdir.

Belki birçoklarınız da benim o konuşmamı izlemişsinizdir. 47'den bugüne kadar nasıl o topraklar işgal edile edile küçüldü ve bugün adeta işgal devleti, terör devleti İsrail, Filistinli kardeşlerimize yaşanacak yer bırakmadı.

Utanmadan, sıkılmadan kalkıp, beni Netenyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlâksızlaşan bizde siyasetçi var. Bir kadın olması hasebiyle daha ileri gidecek değilim. Ben bugüne kadar Netanyahu ile biraraya gelmiş değilim. Şaron'la biraraya geldim. Benim İsrail'in Başbakanı ile Davos'ta maceram oldu. Orada verdiğim cevabı tüm dünya biliyor.

Bunlar çocukları, kadınları, yaşlı insanları katlederler, şehit ederler. 'Siz busunuz' dedim. Davos'ta söyledim, BM Genel Kurulu'nda söyledim.

40 yıllık siyasi hayatı bununla mücadelede geçmiş olan Erdoğan'a bunu söyleyemezsin. Bu senin ne haddinedir, sana kimse bu fırsatı vermez. Bizim Filistinli kardeşlerimize olan desteklerimiz, gerek insani yardım konusunda gerek diğer konularda.

Bugüne kadar Filistin'e Türkiye Cumhuriyeti devletinin yapmış olduğu tüm destekler AK Parti iktidarı dönemindedir.

Hanımefendi önce bunu öğren. Hastanelere varıncaya kadar insani yardımlarımızı, desteklerimizi yaptık.

Ama bunların böyle bir derdi yok. Bunlar Esad'ın yanında yer alırlar. Bunlar Filistin'e karşı düşman olanların yanında yer alırlar. Biz Netenyahu'ya karşı bundan sonra da aynı mücadeleyi vererek yolumuza devam edeceğiz.

Filistin'de ve dünyada ne kadar Müslüman ve ne kadar Türk varsa ya bir katliama ya da bir soykırıma uğramıştır.

Türkler hiçbir zaman ne katliam ne de soykırıma girişmiştir. Bugün Irak'ta Türkmenler çileli bir kader yaşamaktadır.

Türkmen elinde büyük bir beklenti var. Yüz yıllık bu hasret sona erecek mi? Özellikle de Türkmen ilinden size davet var. Irak'a ziyaretinizde Kerkük'ü, Musul'u görmenizi istiyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sataşmadığı müddetçe şu ana kadar Meral Akşener'i muhatap almamaya özen gösteriyordu.

Ancak Akşener, son açıklamasında kimsenin beklemediği skandal bir benzetmede bulunarak herkesten tepki toplamıştı.

 

Yorumlar