Akşener'den Kılıçdaroğlu'nu çok kızdıracak adım

Kılıçdaroğlu'nun Akeşener'e üst üste uyarı mesajları vermesinden sonra Akşener'den çok konuşulacak karşı hamle geliyor. Akşener'in, CHP'nin İyi Parti'deki Truva Atı olarak nitelendirilen Aytun Çıray'ı ihraç edeceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Akşener'den Kılıçdaroğlu'nu çok kızdıracak adım

CHP ile İyi Parti arasında henüs gün yüzüne çıkmayan kavgada yeni bir gelişme yaşanıyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e üst üste uyarı mesajları vermeye çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok kızdıracak yeni bir hamle geliyor. Akşener'in, CHP'nin İyi Parti'deki "truva atı" olarak nitelendirilen Aytun Çıray'ı ihraç edeceği belirtiliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 12 il başkanıyla İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda toplantı yaptı. Gündemdeki olayların değerlendirildiği toplantıda, İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda krize neden olan 'oy verilmeyecekler listesi'nde ismi geçenlerden birisi olan İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın partiden ihraç edilmesinin de konuşulduğu iddia edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 12 il başkanıyla birlikte İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdi.İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın iddiaları sonrası hakkında FETÖ soruşturması başlatılan Buğra Kavuncu’nun ev sahipliğinde, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin konular değerlendirildi.

Ciddi Gazete’nin haberine göre, buluşma İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’dan habersiz yapıldı ve toplantıda İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın ihracı da görüşüldü.

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda ortaya çıkan ve son dönemdeki parti içi tartışmaların fitilini ateşleyen 'oy verilmeyecekler listesi' ile Genel İdare Kurulu dışında kalan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Meral Akşener yönetimini zaman zaman sert sözlerle tepki gösteriyor. Çıray son olarak İYİ Parti içinde demokrasi olmadığını belirterek Akşener’i eleştirmişti.

CHP ANKETLE "ABA ALTINDAN SOPA" GÖSTERMİŞTİ

CHP ile İyi Parti arasındaki ipleri koparan olay CHP'nin yandaş bir şirkete yaptırdığı anket araştırması olmuştu.

Ankette, İyi Parti baraj altında gösterilerek ittifak ortağına aba altından sopa gösterilmişti. CHP'nin bu hamlesi, son dönemlerde Cumhur İttifakı ile hareket edeceği ileri sürülen Meral Akşener'e hem bir hatırlatma hem de uyarı niteliğindeydi. Çünkü CHP, İyi Parti'ye hem ödünç milletvekili vererek hem de genel seçimlerde ittifak yaparak baraj altından kurtarmış ve böylece kendine minnettar hale getirmişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e ikinci uyarı mesajı ise TBMM Genel Kurulu'nda yaptığ konuşmada Cumhurbaşkanı adayı olabileceği sinyali vermesi olmuştu. Kılıçdaroğlu, bu mesajıyla, sık sık Cumhurbaşkanı adayı olacağı belirtilen Meral Akşener'e, "Sen aday olursan ben de olurum ikimiz de kaybederiz" mesajı olarak algılanmıştı. 

Öte yandan Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olan katı tavrını yumuşatarak, parlamenter sistemde diretmediğini bu sistemin arızalarının giderilmesiyle de bir mutabakat sağlanabileceği mesajları CHP cephesinde rahatsızlıklara neden olmuştu.

 MEHMETÇİK BAKÜ SOKAKLARINI İNLETTİ

 

Yorumlar