Akşener'den İmamoğlu açıklaması

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, İmamoğlu'nun kendisi ile Buldan'ı aynı mesajda yan yana getirmesine karşı "ne şiş yansın ne kebap" imasında bir açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Akşener'den İmamoğlu açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener ile Pervin Buldan'ı aynı mesajda yan yana getirmesi İyi Partili bazı isimleri rahatsız ederken Meral Akşener'i ise rahatsız etmedi.

İmamoğlu, dün akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda şunları söylemişti:

“İYİ Parti Genel Başkanı Sayın @meral_aksener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın @PervinBuldan‘ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise İmamoğlu’nun bu paylaşımına tepki göstererek, “HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum. Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey” dedi.

Ağıralioğlu, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum. Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

Ankara’da konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Sayın İmamoğlu bir mesaj attı, milletvekilimiz Ağıralioğlu da buna tepki gösteren bir tweet attı. İkisi de fikir hürriyetidir. Arkadaşlarımın çoğu da beğenmedi, dolayısıyla ben de saygı duyuyorum.” diye konuştu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: “İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart DünyaKadınlar Günü mesajında, Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz”.

 

Yorumlar